Domov

Šport

22 septembra 2021 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je sinoči v Murski Soboti v kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023, v zadnjih trenutkih tekme ostala brez točk proti Franciji, peti reprezentanci sveta. Slovenke so odlično začele tekmo in povedle v 20. minuti preko Lare Prašnikar, gostje so izid najprej izenačile preko Marie Antoniete Katoto, ista igralka je povedla Francozinje še v vodstvo v 60. minuti. Slovenska kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice je izid izenačila na 2:2 iz 11 metrovke v 88. minuti, v 94. minuti pa so Francozinje iz 11 metrovke preko Amel Majri povedle s 3:2 ter bolj srečano kot zasluzeno zmagale v Prekmurju in se veselile druge zmage v kvalifikacijah. Slovenke ostajajo pri eno zmagi. Naslednjo tekmo bodo naše nogometašice igrale  22. oktobra proti Walesu in  26. oktobra v gosteh proti Grčiji.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju  je bil danes opravljen žreb  četrtfinalnih parov za pokal Pivovarne Union za  sezono 2021/2022.  V sredo 27. oktobra bodo igrali: Mura – Bravo, Kalcer Radomlje – Celje, Maribor – Domžale in Olimpija – Koper. Soboška Mura pa bo že ta četrtek ob 15. uri v Sežani igrala tekmo 10. kola prve slovenske nogometne lige Telemach proti ekipi Tabora, ki jo zdaj vodi novi trener Dušan Kosić.

V 3. kolu slovenske lige v hokeju na travi za člane  sta  v Predanovcih Triglav in Lipovci igrala 2:2. Za  Triglav sta bila strelca: Alen Balaž in Nejc Potokar in za Lipovce: Franc Maučec in Martin Mesarič. Slovenski hokejski podprvaki, igralci  Triglava,  pa bodo v Predanovcih od   četrtka 23. do nedelje 26.avgusta gostitelji evropskega prvenstva Challenge II v hokeju na travi. V prvi tekmi bo Triglav v četrtek ob 16.30 v Predanovcih igral proti hokejistom iz Turčije ekipi Gaziantep, naslednjo tekmo pa bodo igralci Triglava igrali v soboto ob 15.30 proti  ekipi iz Ukrajine.

V puconskih ligah malega nogometa  so bile na programu tekme 7. kola. V prvi ligi so bili vodilni Sebeborci prosti, drugi  Pečarovci so bili poraženi s 7:2 v Puževcih, tretji Strukovci pa so v gosteh  premagali  Predanovce s 3:1. V drugi puconski ligi malega nogometa je vodilna Prosečka vas visoko premagala Lemerje kar s 7:1, drugi Poznanovci so premagali Bodonce s 7:3, tretji Šalamenci so bili poraženi od Dankovec s 7:6.

V 5. kolu evropskega klubskega pokala v šahu, ki poteka v Strugi v Makedoniji je Poligram Maribor utrpel  hud poraz proti ekipi Dardanisa iz Kosova in sicer s 5,5:0,5. Pol točke za Mariborčane je osvojil Boris Markoja iz Turnišča, Jernej Skuhala iz Ljutomera in Jernej Buzeti iz Rakičana pa sta ostala brez točk. V 6. kolu bodo Mariborčani igrali proti makedonski ekipi Alkaloida, ki je na  4. mestu, Mariborčani pa so med 38. ekipami zdaj na 16. mestu.