Domov

Šport

30 septembra 2021 Šport


Na 7 steznem strelišču v Gornji Radgoni sta minila dva dneva na 25. mednarodnem strelskem tekmovanju za pokal Gornje Radgone v streljanju s standardno zračno puško. V prvih dveh dneh je nastopilo pet ekip, najboljša med njimi je bila ekipa Strelskega društva Ljutomer v postavi: Sandra Kaučič, Jan Nagy in Brina Stajnko, ki je zadela 1830,2 kroga, drugi so Turniščani s 1807,8 krogi in tretji Gančani s 1766,3 krogi. Posamično je v vodstvu Brina Stajnko z Ljutomera s 614. krogi, drugi je Mitja Černi iz Gančan s 612,2 krogoma in tretji Uroš Maučec iz Turnišča s 609,1 krogom. Zadnji tekmovalni dan na strelski tekmi v Gornji Radgoni bo v soboto z začetkom ob 9.tih.

V drugem kolu mednarodnega teniškega turnirja v Chicagu je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, s hrvaško soigralko Darijo Jurak v ženskih dvojicah premagala slovensko belorusko navezo: Tamara Zidanšek – Aleksandra Sasnović s 3:6, 6:4 in 10.7 ter se uvrstila v četrtfinale tega teniškega turnirja.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke po Hrvaški od Slunja do Otočca je na 187 km dolgi progi Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta zasedel 96. mesto. V prvi etapi, dolgi 237 km, je Žiga Horvat zasedel 110. mesto.

V Lendavi pri Badmintonskem klubu Mladost so namesto Denisa Pešehonova, ki je odšel v Ljubljano in zdaj vadi Badmintonski klub Medvode, dobili novega trenerja, Luko Petriča iz Maribora. Na pozivnem turnirju v Ljubljani je v starostni kategoriji U – 13 v mešanih dvojicah Naja Horvat s soigralcem Maksom Trampužem iz Badmintonskega kluba Konex iz Ljubljane zasedla prvo mesto. V posamični konkurenci se je Naja Horvat uvrstila med osem najboljših igralk. V kategoriji U – 19 se je Nika Bedič posamično in v mešanih dvojicah uvrstila med osmerico.

Po reprezentančnem premoru se v petek nadaljuje tekmovanje v slovenski futsal ligi v dvoranskem nogometu, kjer iz pokrajine ob Muri nastopa Meteorplast Šic bar iz Ljutomera. Ljutomerčani, ki so bili v prvem kolu prosti, so nato igrali dvakrat neodločeno, najprej v Ljutomeru proti ekipi Mlinše 2:2 ter nato v gosteh še proti Dobrepolju 3:3. Ljutomerčani pod taktirko trenerja Tomislava Novaka bodo v petek ob 20.30 v ljutomerski dvoranic ŠIC gostili Oplast iz Kobarida.

V Kamniku je bilo finale državnega prvenstva v dvoranskem balinanju, na katerem so tekmovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. V posamični konkurenci je osvojil drugo mesto Bojan Poredoš, četrta pa je bila Lara Ivančič. V mešanih dvojicah sta bila tretja Bojan Poredoš in Mujo Majetić ter četrta Lara Ivančič in Robert Kuzma.