Domov

Šport

1 oktobra 2021 Šport


V drugi tekmi evropske konferenčne lige v nogometu je Tottenham v Londonu premagal slovensko prvakinjo Muro s 5:1, čeprav je bil med 52. in 68.minuto izid 2:1. Po vstopu v igro v drugem polčasu je Harry Kane dosegel hat trick z zadetki v 68., 76. in 87. minuti. Londončani so pred 27.000 gledalci dosegli prvi zadetek že v 4. minuti iz 11 metrovke, ki ga je dosegel Delle Ali. Za povišanje na 2:0 je poskrbel Giovani Lo Colso v 8. minuti. Edini za Muro a najlepši zadetek na tekmi je dosegel Žiga Kous v 53. minuti srečanja. V preostalem srečanju te skupine je francoski Rennes v gosteh premagal nizozemski Vitesse z 2:1. Naslednjo tekmo bo Mura igrala v 3. kolu v Mariboru 21. oktobra proti francoskemu Rennesu.

Iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so sporočili, da je nedeljska tekma 6. kola prve slovenske lige med Beltinčankami in Primorjem iz Ajdovščine odpovedana zaradi zdravstvenih razlogov pri gostujoči ekipi.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke po Hrvaški je na progi Primošten – Makarska, dolgi 167 km, Žiga Horvat iz Dankovec, član novomeškega kluba Adria Mobila zasedel 86. mesto med 130. kolesarji, ki so končali etapo. Danes imajo kolesarji na programu četrto etapo med Zadrom in Crikvenico, dolgo 197 km.

V slovenski košarkarski ligi nastopajo tudi mlade igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje pod taktirko trenerja Davorina Poka. V starostni skupini U – 15 so igralke Cinkarne Celje premagale Pomurje s 83:40, v starostni skupini U – 19 pa so v Murski Soboti igralke novomeške Krke premagale Pomurke s 77:17.

V prijateljski odbojkarski tekmi je v Puconcih ženska odbojkarska ekipa Sobote, članica 2. slovenske lige, pod taktirko trenerja Davorina Čeleša premagala oslabljeno ekipo Murexina Keme pod taktirko trenerja Sebastjana Lenarčiča s 3:0. Pucončanke čaka v soboto zvečer prva tekma prve B slovenske lige, ko bodo v Puconcih gostovale odbojkarice Mozirja.

Na 5. rekreativnem teniškem turnirju v Murski Soboti je med 17 igralci zmagal Luka Premzel, ki je bil v finalu boljši od Roberta Roudija, oba iz Murske Sobote z rezultatom 9:3. Tretje mesto sta si razdelila Damir Kralj iz Bakovec in Luka Pejnović iz Murske Sobote.

V 6. kolu Goričke lige v malem nogometu so vodilni Gornji Petrovci premagali ekipo Hajduka iz Adrijanec s 6:2, druge na lestvici Carioke iz Markovec so premagale Inter iz Doliča kar z 12:0, tretji Srebrni breg iz Martinja pa je bil boljši od Pizzerije Kučan iz Križevec z 9:2. Še ostali rezultati: Dolenci – Matjaševci 5:1, Lucova – Čepinci 6:0 in Neradnovci – Stanjevci 2:3.