Domov

Šport

7 oktobra 2021 Šport


V prvi kvalifikacijski nogometni tekmi predtekmovalne skupine 12 za nastop na evropskem prvenstvu je reprezentanca Slovenije U – 19, pod taktirko selektorja Boštjana Cesarja, v Gornji Radgoni gostila Islandijo in bila poražena s 3:1. Častni zadetek za Slovenijo je dosegel Benjamin Gavrić iz Olimpije. Za slovensko reprezentanco sta celo tekmo igrala tudi Tio Cipot iz soboške Mure in Marcel Ratnik s Tišine, član Olimpije. V kadru reprezentance je tudi Lan Erjavec iz soboške Mure. V drugi tekmi te skupine je v Bakovcih Italija premagala Litvo z 2:0. V soboto ob 15.30 bo v Gornji Radgoni tekma med Slovenijo in Litvo, v Bakovcih pa med Italijo in Islandijo.

V 9. kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem prvenstvu je v Lindasbrunu v Avstriji reprezentanca Slovenije U – 17 premagala Ferske otoke z 8:0. Za slovensko reprezentanco pod taktirko selektorja Aleksandra Radosavljevića je igral celo tekmo Niko Kasalo, član reprezentance pa je tudi Vid Štefanec, oba iz soboške Mure. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala v Avstriji v soboto ob 11. proti reprezentanci Kosova, ki je v prvem kolu presenetljivo premagala Avstrijo z 1:0.

V 2. kolu prve B slovenske odbojkarske lige so v Ljutomeru gostovale odbojkarice Formisa, pod taktirko nekdanje puconske igralke Angeline Ajnihar, in bile boljše od Ljutomera, ki jih trenira Bojan Novak, s 3:1. Ljutomerčanke so dobile le prvi niz s 25:22, v nadaljevanju pa jim je zmanjkalo moči. Za Ljutomer so zadele največ točk: Karmina Sužnik 14, Ana Kolmanič 11 in Ana Stanković 10 točk.

Odbojkarice puconskega Murexina Keme so gostovale v prvi B ligi pri II. ekipi Calcita Volleya in bile v Stranjah poražene s 3:0. Za pomlajeno ekipo Murexina Keme, pod taktirko Sebastjana Lenarčiča, so največ točk zadele: Nela Škraban 5, Maja Cigüt 4 ter Maša Vnuk, Tjaša Malok in Ema Kuplen po dve točki. Pri zmagovalni ekipi Calcita Volleya se je odlikovala Urša Herič z 12. točkami. Že v soboto se bo prvenstvo nadaljevalo, Murexin Kema bo ob 19. v Puconcih gostila Braslovče, Ljutomerčanke pa bodo igrale v gosteh pri odbojkaricah Turbine.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote je na kegljišču Vikenda v Radencih pripravilo 27. memorial Jožeta Magdiča, ki velja za začetnika kegljanja med paraplegiki. Med 8. ekipami iz celotne Slovenije je zmagala ekipa Podravja iz Maribora, Prekmursko prleško društvo iz Murske Sobote je v postavi: Ludvik Škraban, Dušan Slana, Andrej Gorza in Marta Janežič zasedlo peto mesto. Posamično je med veterani zmagal Ludvik Škraban iz prekmursko prleškega društva, med tetraplegiki je bil Franc Baum četrti, podobno kot Marta Janežič, oba iz domačega društva, med članicami.