Domov

Šport

12 oktobra 2021 Šport


V Mariboru je na osmi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2022 reprezentanca Rusije premagala Slovenijo z rezultatom 2:1, s tem pa slovenska reprezentanca ostaja brez možnosti nastopa na svetovnem prvenstvu. Za slovensko reprezentanco je igral do 86. minute tudi Žan Karničnik, igralec soboške Mure. Edini zadetek za Slovenije je dosegel Josip Iličić v 40.minuiti, ko so gostje že vodili z 2:0. Slovensko izbrano vrsto čakata še gostovanji na Slovaškem 11. novembra in na Cipru 14. novembra.

Brez zmage je ostala v kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2023 tudi mlada nogometna reprezentanca Slovenije U – 21, ki je gostovala v Albaniji in bila v Elbasanu poražena z 2:0. Za izbrance selektorja Milenka Ačimovića sta celo tekmo igrala Žiga Laci iz Dobrovnika in Aljaž Casar iz Bakovec, igralec soboške Mure Kai Cipot pa je vstopil v igro v 81. minuti. Slovenci bodo v novembru v Kopru gostili še Albanijo in nato še Češko.

Na dvodnevnem svetovnem kolesarskem prvenstvu amaterjev v Sarajevu je Igor Kopše, član Športnega društva Team turbo Tropovci, kot član slovenske reprezentance osvojil dve odličji. V svoji starostni kategoriji M 45-49 je v vožnji na čas na 19,2 km dolgi progi zasedel drugo mesto in naslov svetovnega podprvaka. V cestni dirki na 100 km dolgi progi se je v dežju in snegu odrezal še bolje in na skrajšani progi v svoji starostni kategoriji M 45 – 49 osvojil prvo mesto in naslov svetovnega prvaka.

Na državnem strelskem prvenstvu veteranov v Ljubljani so se odlično odrezali člani Strelskega društva Graničar iz Cankove. V posamični konkurenci je v streljanju z zračno puško med strelci starimi nad 50 let Branko Car s 178. krogi zasedel tretje mesto. Moštveno so z zračno puško strelci Graničarja: Branko Car, Janko Kuzma in Tonček Rojko s 168. krogi zasedli drugo mesto in dobili srebrno medaljo.

Premor v 3. državni kegljaški ligi – vzhod so kegljači Lendave izkoristili za gostovanje na Madžarskem, kjer so v prijateljskem dvoboju izgubili dvoboj proti Lentiju s 1793:1773 podrtih kegljev. Posamično je v moški konkurenci podrl največ kegljev Janez Šimon in sicer 256, ki je bil drugi, Bojan Potočnik je bil z 251. keglji tretji. Med ženskami se je Vida Kovač z 224 keglji uvrstila na tretje mesto.

V 9. kolu Goričke lige v malem nogometu je vodilna ekipa Srebrnega brega v Martinju premagala Inter iz Doliča z rekordnim rezultatom 21:0. Še ostali rezultati: Pizzerija Kučan Križevci – Lucova 1:5, Gornji Petrovci – Carioke Markovci 3:4, Dolenci – Neradnovci 5:3, Domanjševci – Čepinci 3:2 in Hajduk Adrijanci – Stanjevci 0:5. Na lestvici vodi Srebrni breg iz Martinja, ki ima 20 točk, sledita pa Gornji Petrovci in Lucova, ki sta zbrala po 19 točk. Na lestvici strelcev je vodstvo prevzel Nino Šeruga iz vodilne ekipe Srebrnega brega z 21. zadetki.