Domov

Šport

15 oktobra 2021 Šport


Na Debelem rtiču so na 34. strokovnem posvetu Zveze društev športnih pedagogov Slovenije zraven strokovnih obravnav aktualnih tem s področja športa podelili tudi letna priznanja za dolgoletno in uspešno delo na področju športa otrok in mladine slovenskim športnim pedagogom. Za leto 2021 so podelili šest priznanj, eno med njimi je dobil tudi Zoran Kos, športni pedagog iz Murske Sobote, ki je zaposlen na Osnovni šoli Beltinci, pred tem pa je deloval na Dvojezični osnovni šoli v Prosenjakovcih in v Fokovcih. Zoran Kos pa ni aktivnem pri delu z mladimi samo v šoli, ampak deluje tudi v judu kot predsednik Judo kluba Murska Sobota, bil pa je tudi član izvršilnega odbora Judo zveze Slovenije in dejaven tudi na drugih športnih področjih.

V prvem dvoboju prve B državne strelske lige v streljanju s standardno zračno puško je Strelsko društvo Jezero v gosteh premagalo Trbovlje s 5:1. Za zmagovalno ekipo iz Dobrovnika so nastopili: Kalman Balint ki je zadel 619,4 krogov, Lena Bakan Urisk 509,4 in Nika Vnuk, ki je zadela 405,7 krogov. Pri Trbovljah je Maja Hočevar zadela 604,1 krogov.

Ob 26. prazniku Občine Gornja Radgona je Društvo upokojencev Gornja Radgona pripravilo meddruštveno tekmovanje v balinanju. V moški konkurenci je zmagalo Društvo upokojencev Gornja Radgona v postavi: Stanko Bac, Ivan Kolar, Dušan Jakovljević in Dušan Talaber, pred Medobčinskim društvom invalidov Gornja Radgona, tretje mesto pa je pripadlo Društvu upokojencev Bakovci. V ženski konkurenci je zmagala Gornja Radgona v postavi: Marjana Fekonja, Natalija Dolamič, Marija in Suzana Rantaša ter Monika Borko, drugi so bili Bakovci in tretje Društvo Bodonci – Brezovci – Zenkovci.

V Podsmreki je bila zaključna kolesarska dirka v cestnem kolesarstvu. Na dirki so nastopili tudi člani Kolesarskega kluba Tropovci. Med dečki v C kategoriji se je najbolje na 12,6 km dolgi progi uvrstil Denis Lebar, ki je bil deveti. Med dečki A kategorije je na 25,2 km dolgi progi Gal Kaučič zasedel šesto mesto. Med mlajšimi in starejšimi mladinci je na 69,3 km dolgi progi Tristan Ketiš zasedel 18. mesto. Med starejšimi mladinci se je Luka Jablanovec uvrstil na 10. mesto.

V zaostalem srečanju 1. kola prve slovenske nogometne vzhod U – 15 je Maribor premagal soboško Muro z 1:0. Zmagoviti zadetek za Mariborčane je dosegel Žan Petrović .Na lestvici vodi Maribor z 21.točkami, Mura pa ima na osem mestu 12 točk. V prvi puconski ligi v malem nogometu so v 10.kolu vodilni Sebeborci igrali proti Brezi iz Brezovec 3:3, drugi na lestvici Pečarovci so v gosteh premagali Strukovce s 4:1, tretji Puževci pa so v Dolini premagali ekipo Rome z 8:2. V drugi puconski ligi malega nogometa je vodilna Prosečka vas premagala Poznanovce s 6:0, druga Vaneča je premagala Legende iz Lemerja z 8:2, tretji Šalamenci pa so bili prosti.