Domov

Šport

20 oktobra 2021 Šport


V 3. kolu prve slovenske košarkarske lige za člane je Nutrispoint Ilirija, kot novinec v ligi, premagal Šentjur z rezultatom 105:87. Za Ilirijo, ki jo vodi Saša Dončič, je k zmagi Niko Bačvič iz Murske Sobote, nekdanji igralec Radenske Creativa, prispeval 14 točk.

V prvem kolu 1/B državne strelske lige v streljanju s standardno zračno puško so nastopile tudi štiri pomurske ekipe. Na Tišini so strelci Kolomana Flisarja premagali Rudnik iz Hrastnika s 6:0, najboljši posameznik pri Tišini je bil Dušan Ziško, ki je zadel 601,2 kroga. V Murski Soboti je Športno strelsko društvo Sobota premagalo Dolič s 6:0. Za Soboto je največ krogov zadela okrepitev v ekipi: Katarina Fevžer – 623,2. Strelci Dušana Poženela so v Rečici pri Laškem premagali Gančane s 5:1. Za Gančane je Mitja Černi zadel 611,6 krogov. Strelci Jezera iz Dobrovnika pa so v gosteh premagali Trbovlje s 5:1. Pri Dobrovniku je Kalman Balint zadel 619, 4 kroge. Drugo kolo bo na programu 14. novembra.

V Novem mestu je bilo državno prvenstvo v para namiznem tenisu, kjer je v 11 kategorijah nastopilo 55 para športnikov. V kategoriji NT NAC, kjer je bilo prijavljenih 16 tekmovalcev, je zmagal Silvo Slaček iz Namiznoteniškega kluba Ljutomer. V tekmovalni kategoriji NT – 6 je Gorazd Majić iz Namiznoteniškega kluba Sobota zasedel tretje mesto.

V 9. kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Neradnovci – Gornji Petrovci 3:5, Carioke Markovci – Pizzerija Kučan Križevci 12:3, Lucova – Srebrni breg Martinje 4:0, Inter Dolič – Hajduk Adrijanci 0:7, Stanjevci – Domanjševci 4:3 in Čepinci – Dolenci 3:4. Na lestvici vodita Gornji Petrovci in Lucova z 22. točkami pred Cariokami Markovci, ki imajo 21 točk. Na lestvici strelcev vodi Nino Šeruga iz Srebrnega brega z 21. zadetki.