V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

25 januarja 2017 Šport


Na drugem turnirju državnega prvenstva v  dvoranskem hokeju so v Murski Soboti v članski konkurenci  imeli največ uspeha igralci predanovskega Triglava. V prvi tekmi so premagali državne prvake Lipovce s 5:3. Za Triglav je dosegel vseh pet zadetkov Nejc Potokar, za Lipovce pa Martin in  Robert Mesarič ter  Boštjan Stanko. V drugi tekmi  je bil Triglav boljši še od Moravskih Toplic s 7:4. Za Triglav je dosegel 4 zadetke Nejc Potokar po enega pa:  Tadej Horvat, Tadej Mikola in Davorin Škrilec  za Moravske Toplice dosegla po dva zadetka  Dejan Kučan in Aleš Malačič .V tretji članski tekmi so Lipovci bili boljši od  Moravskih Toplic s 6:0. Za Lipovce sta dosegla po dva zadetka: Robert in Dominik Mesarič po enega pa Martin Mesarič in Boštjan Stanko.

Na mednarodnem nogometnem turnirju v avstrijskem Fehringu se  je kadetska ekipa  Farmtecha iz Veržeja med desetimi ekipami  uvrstila na prvo mesto. V polfinalu je Farmtech  premagal ekipo St. Anne z 2:0  z zadetkoma: Marsela Kranjca  in Nika Barbariča. V finalu  se je tekma proti Weizu v rednem delu končala 0:0, v streljanju kazenskih strelov pa so bili po osmi seriji boljši mladi Veržejci. Zmagovalna ekipa pod vodstvo trenerja Roberta Titana je nastopila v postavi: Dušan Gyergjek, Niko Barbarič, Nine Brunec, Žan Cof, Luka Hren, Amadeos  in Miha Horvat, Luka Lukač, Marsel Kranjec in Filip Ružič.

V  Portorožu je  na izboru športnikov in športnic Gimnastične zveze Slovenije   kar dvoje priznanje  dobilo med športnicami    Društvo za športno rekreacijo  Murska Sobota, ki ga zdaj vodi predsednik Darijo Ilić. Med starejšimi deklicami je bila izbrana za športnico leta v akrobatiki Maja Čopi; med mladinkami pa je v akrobatiki  osvojila naslov najboljše v Sloveniji  Asja Benčec. Kot trener mladih športnic je dobil priznanje tudi Danijel Štraus, prvič v zgodovini  soboškega društva pa so pomurske športnice dobile v akrobatiki najvišja slovenska odličja.

V 11.kolu prve  »B«  slovenske kegljaške lige za člane  je Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote v Črnomlju premagal Belo krajino z visokim rezultatom 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Miko Steržaj 601 kegelj, Dušan Pirc  584 in Jani Steržaj  563 kegljev. Na lestvici  vodi ekipa Sij Acroni iz Jesenic z 19.točkami, Radenska iz Murske Sobote  je na drugem mestu zbrala  17 točk.

V  Cirkovcah je bil drugi odprti državni turnir v namiznem tenisu za   mlajše kadete in kadetinje. V kadetski konkurenci se je uvrstil na tretje mesto Jure Smodiš od 5. do 8. mesta pa Jan Lipič oba iz puconske Keme. Med kadetinjami je bila Blažka Harkai iz Keme tretja,  od 5. do 8. mesta  se je uvrstila  Dajana Gošnjak Stojko iz  Ljutomera.  Na 2. odprtem  namiznoteniškem   turnirju mlajših članov do 21 let starosti   je  bil Damjan Zelko iz Sobote uvrščen od 5. do 8. mesta.  V soboto 28. januarja bo v organizaciji Namiznoteniškega kluba Sobota v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti 2.  odprti državni članski turnir v namiznem tenisu.