V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

12 julija 2017 Šport


Pomurski letalski modelarji kljub poletni vročini ne mirujejo saj so   nastopili kar na treh tekmah svetovnega pokala.  Največji uspeh je dosegel Vladimir Sičov član  Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote , ki je  je  tekmi  na svetovnega pokala   v bližini Kijeva  v kategoriji F l C,  z modelom z omejenim časom delovanja motorja zmagal . Na 53. pokalu za pokal Mostarja v Bosni in Hercegovini  so v kategoriji F l A   tekmovali člani dve pomurskih klubov.  Med člani je bil Miha Lemut iz Društva modelarjev Pomurja 12., Jože Titan iz soboškega aerokluba 13. in Jernej Jurhar iz Društva modelarjev Pomurja 16.  Odlično so se v Mostarju odrezali mladinci; Martin Bencik  iz Društva modelarjev Pomurja je bil drugi in Maj Habjanič iz soboškega aerokluba tretji.  Slovenska  mladinska reprezentanca modelarjev bo z Martinom Bencikom od 20. do 27. julija sodelovala v Prilepu na tekmah  evropskega prvenstva  in svetovnega pokala.

Nogometaš Mitja Lortič z Vaneče ,ki je v minuli sezoni igral za prvoligaško  ekipo velenjskega Rudarja bo v novi sezoni igral za  novega prvoligaša Pafos na Cipru, ki ga zdaj trenira nekdanji trener Domžal in Olimpije Luka Elsner.  Mitja Lotrič je za soboško Muro odigral 44 prvoligaških tekem, za Koper 74 in za velenjski Rudar 33,  igral pa je tudi v vseh selekcijah slovenske reprezentance največ za reprezentanco do 19 let, kjer je zbral 10 nastopov.

Na treh turnirjih v borilnem športu taekwondo  v Ljubljani v okviru priprav za nastop na državnem prvenstvu je bil uspešen  Lendavčan Beno Misja. Na  vse treh turnirjih je Beno Misja v svoji kategoriji  zmagal in s 63. točkami bil tudi skupno najboljši tekmovalec kar priča o njegovi dobri pripravljenosti za državno prvenstvo,  kjer bo branil naslov državnega prvaka. .

V Kostanjevci  je bil 4. kvalifikacijski turnir 12. sezone poletne lige v odbojki na mivki v Športni zvezi Ljutomer.  Po osmih tekmah pod žarometi si je najboljše izhodišče zagotovila ekipa Veržeja z 18.točkami pred Športno rekreacijskim društvom Banovci s 17.točkmi na tretjem mestu pa je  Društvo cvenskih čehov in diklin  s 13.točkami.  Finalni turnir  letošnje poletne lige v odbojki na mivki bo v soboto 15.julija na letnem kopališču v Ljutomeru.

V Krogu so praznovali 20 letnico delovanja  Kluba malega nogometa, ki nastopa v Ravenski ligi malega nogometa na Tišini. Ob jubileju kluba so bile na programu številne revijalne nogometne tekme.  9 letniki Mure so premagali vrstnike Čarde s 7:3,  13 letniki Bakovec so premagali igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Pomurje s 3:0,  domači nogometaši so utrpeli poraz od soboškega Bangladeša s 3:2, veterani Mure pa so premagali veterane Nafte z rezultatom 4:2.

V športnem parku v Lendavi bo danes ob 18.uri prijateljska pripravljalna  mednarodna nogometna tekma med domačo Nafto, novim članom 2. slovenske nogometne lige  in ekipo ZTE iz Zalaegerszega.