Domov

Šport

22 oktobra 2021 Šport


Najboljša slovenska teniška igralka v igri dvojic Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, je na španskem otoku Tenerife na turnirju z nagradnim skladom 235.230 dolarjev ostala brez polfinala. Po zmagi v prvem kolu s Hrvatico Darijo Jurak je v četrtfinalu izgubila proti rusko črnogorski navezi: Irina Hromačeva – Danka Kovinić. Slednja je zmagala v nizih s 7:6, 4:6 in 10:6.

Z novo tekmovalno sezono so začeli tudi strelci v slovenskih mladinskih ligah. Med mladinci je bil v streljanju z zračno puško najboljši v prvem kolu Jure Sočič, sedmi je bil Patrik Farkaš, oba iz soboškega društva in osmi Leon Režonja iz turniškega društva. Pri mladinkah je bila zmagovalka Brina Stanjko iz Ljutomera, četrta je bila Lena Bakan Urisk iz dobrovniškega jezera. V kadetski konkurenci je bil najbolj natančen Tim Koren iz Turnišča pred Aljažem Novakom s Tišine. Med starejšimi dečki je bil drugi Luka Žalig iz Petišovec, med starejšimi deklicami je bila druga Neja Flegar, tretja pa Zoja Buzeti, obe iz tišinskega strelskega društva.

V Borecih je bil redni letni in hkrati volilni občni zbor Kasaškega kluba Ljutomer, ki ga je zelo uspešno skoraj tri desetletja vodil kot predsednik mag. Janez Slavič. V prihodnje bo ljutomerski kasaški klub vodil Branko Kristl, dosedanji predsednik gospodarske komisije v klubu, pomagali pa mu bodo člani upravnega odbora: Janez Slavič, Branko Belec, Rene Hanžekovič, Janko Sagaj, Primož Slavič in Dušan Zorko. Na prvi seji upravnega odbora, ki bo v naslednjem tednu, bodo v Ljutomeru izvolili tudi podpredsednika in predsednika gospodarske komisije, ki jo je v preteklosti opravljal sedanji novi predsednik Branko Kristl.

V 9.kolu v prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa so vodilne Lomanoše premagale Porkys iz Žepovec z 11:2, druga na lestvici Spodnja Ščavnica je bila boljša od Radenske s 4:3, tretja Tiha voda iz Gornje Radgone pa je bila poražena od Kapele s 4:2. V 9. kolu druge radgonske lige v malem nogometu so vodilni veterani Lomanoš premagali Baren iz Melov s 3:0, drugi Bumefekt iz Lastomerec je bil boljši z 9:2 od Vrčka iz Murščaka, tretji Stavešinci pa so igrali proti ekipi Lokavca 2:2.