V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

26 oktobra 2021 Šport


Mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 15 pod taktirko selektorja Muamerja Vugdalića je od nedelje 24. oktobra na pripravah v Hotelu Radin v Radencih. Med 22 mladimi nogometaši jih je največ iz Kopra in Domžal, po štirje nogometaši, ter iz Brava in Maribora, po trije igralci. Iz Mure ni v kadru reprezentance nihče, med igralci na čakanju je iz Mure le Lucas Vočanec. V četrtek ob 13. bo reprezentanca Slovenije v Gornji Radgoni igrala prijateljsko mednarodno tekmo proti vrstnikom iz Madžarske.

V zaostalem srečanju 4. kola prve slovenske košarkarske lige za člane je v Laškem ekipa Zlatoroga premagala ekipo Hopsi Polzele z rezultatom 81:78 kar je prva zmaga Zlatoroga v ligi. Za Laščane je igral 29 minut tudi Jan Copot iz Rakičana, nekdanji igralec Radenske Creativa, in za Zlatorog k zmagi prispeval 17 točk. Na lestvici vodi Šenčur s 7. točkami, Zlatorog iz Laškega pa je med desetimi ekipami na 9. mestu s petimi točkami.

Z novo tekmovalno sezono so na turnirjih v Gančanih, Dobrovniku in Ormožu začeli tudi strelci v 3. slovenski ligi severovzhod z zračno puško. Med desetimi ekipami je na prvem mestu III. ekipa dobrovniškega Jezera v postavi: Laura Podgoršek, Eszter Borsos in Franc Kološa. Druga je bila III. ekipa Kovinarja iz Ormoža in tretja II. ekipa Športnega društva Črenšovci v postavi: Živa Zadravec, Saša Žerdin in Andrej Kovač. Posamično je zmagala Tina Prejac iz ormoškega Kovinarja, drugi je bil Žiga Prajndl iz Gornje Radgone in tretja Živa Zadravec iz Črenšovec.

V 7. kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju je v moški konkurenci vodilna ekipa Puconec premagala Bodonce s 525: 514, druga na lestvici Murska Sobota je bila boljša od Turnišča s 534:395 kegljev. Posamično je Jože Horvat iz Društva upokojencev Bodonci – Brezovci – Zenkovci podrl 122 kegljev. V ženski konkurenci je vodilna ekipa Murske Sobote premagala Turnišče s 518:391 kegljev. Druge na lestvici Moravske Toplice so bile proste, tretji Bodonci pa so premagali Puconce s 538:516. Posamično je Ivanka Toplak iz Beltinec podrla 117 kegljev.