Domov

Šport

28 oktobra 2021 Šport


Aktualni državni prvaki, odbojkarji Merkurja iz Maribora, so v vnaprej odigrani tekmi 8.kola prve A slovenske odbojkarske lige premagali Calcit Volley iz Kamnika s 3:1. Tekma je zraven državne lige veljala tudi za tekmovanje v srednjeevropski ligi MEVZA. Za Mariborčane je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in k zmagi mariborske ekipe prispeval štiri točke. Že v soboto bodo Mariborčani gostili v 5. kolu slovenske A lige odbojkarje ACH Volleya, dodajmo pa, da bo soboška ekipa Panvite Pomgrada gostovala pri Hiši na kolesih Triglav v Kranju.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trevisu v Italiji je v sedmi dirki zmagala Donina na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer, s kilometrskim časom 1:17,8.

V zaostalem srečanju prvega kola prve slovenske mladinske nogometne lige je Domžale premagalo vrstnike soboške Mure kar z 8:0. Pri Domžalah se je odlikoval Emir Saiitoski s štirimi zadetki. Po nepopolnem 10. kolu vodi na lestvici Olimpija z 22. točkami pred Domžalami, ki jih imajo 20, Mura je na 11. mestu z 8. točkami. V 11. kolu bodo mladinci Mure v nedeljo ob 13. v Športnem centru Ivanke Serec v Radencih igrali proti Triglavu iz Kranja.

V nadaljevanju prvenstva v slovenski futsal ligi v dvoranskem nogometu bo v petek ob 20.30 ljutomerski Meteorplast Šic bar v športni dvorani ŠICa gostil ekipo Bronx Škofije. Ljutomerska ekipa je po besedah trenerja Tomislava Novaka zdesetkana in zato v Ljutomeru pričakujejo izdatno podporo navijačev iz tribun. Ogled tekme bo brezplačen ob izpolnjevanju pogoja PCT.