Domov

Šport

29 oktobra 2021 Šport


V osmini finala hrvaškega nogometnega pokala je hrvaški prvoligaš Osijek v gosteh premagal Rudeš z 2:0 in se uvrstil v četrtfinale pokalnega tekmovanja. Za Osijek je igral tudi nekdanji igralec Mure in Maribora Damjan Bohar iz Mačkovec.

V 3. kolu tekmovanja Alpe Adria v košarki za člane je v Ljubljani Nutrispoint Ilirija pod taktirko trenerja Saše Dončića premagala ekipo Oil Skrljevo iz Hrvaške z rezultatom 87:77. Za ljubljansko ekipo Ilirije je igral tudi Prekmurec Niko Bačvić, nekdanji igralec Radenske Creativa in k zmagi ljubljanske ekipe prispeval 10 točk.

Uredništvo portala Prvaliga.si je ob pomoči obiskovalcev portala izbralo najboljšo enajsterico nogometašev 14. kola 1. slovenske nogometne lige Telemach. Med izbranimi nogometaši sta tudi dva igralca soboške Mure: Amadej Maroša in Žiga Kous. Spomnimo, da je v tem kolu Mura v Domžalah igrala proti Radomljam 2:2. V nedeljo bodo v 15. kolu prve lige nogometaši Mure gostovali pri ekipi Celja.

V 11. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige – vzhod je v pomurskem derbiju Veržej v Hotizi premagal Nafto 1903 z rezultatom 2:0. Za Veržej sta dosegla zadetka: Kaj Plej in Luka Časar. Na lestvici vodi Dravograd s 25.točkami, Nafta na petem ima 17 točk in Veržej na sedmem mestu 15 točk. V kadetski konkurenci je Nafta 1903 premagala Veržej s 3:0. Zadetke za Nafto sta dosegla: Niko Zamuda dva in Jakob Rajš enega. Na lestvici vodi Nafta 1903 s 23. točkami, Veržej na 9. mestu je zbral 11 točk.

Športno društvo Stogovci je pripravilo 20. tradicionalno tekmovanje v metanju trojk na koš z naslovom: »Trojke na vasi«. Največ uspeha na tej zanimivi športno družabni prireditvi je imel Danijel Fujs iz Benedikta, zaposlen na podružnični osnovni šoli v Stogovcih, drugi je bil Mario Jaušovec iz Segovec, na tretje mesto se je uvrstil Gregor Duh iz Zgornje Ščavnice in na četrto Roman Kužner iz Rogaške Slatine.