Domov

Šport

30 oktobra 2021 Šport


V petem kolu mednarodne ženske košarkarske WABA lige je Cinkarna Celje pred domačimi gledalci premagala Banoviće iz Bosne in Hercegovine z visokim rezultatom 122:50, kar je njihova najvišja zmaga v ligi. Za Celjanke je k četrti zmagi v ligi prispevala Blaža Čeh iz Rakičana 13 točk.

V prekmurskem derbiju v 14.kolu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavi Nafta 1903 pred 900 gledalci premagala Klimo Tratnjek Beltince z 1:0. Zmagoviti zadetek za Nafto 1903 je dosegel v 52. minuti srečanja Nermin Haljeta. Tekmo bosta v nedeljskem športnem popoldnevu na Murskem valu komentirala kapetan Beltinčanov Patrik Raduha in trener Nafte Dejan Dončić.

V Kranju je vodilni Triglav v 14.kolu 2. slovenske nogometne lige premagal ekipo ravenskega Fužinarja z 2:0, ki ga vodi prekmurski rojak Mihael Bukovec iz Kobilja. Za Triglav sta dosegla zadetka Luka Brkić in Andrej Pavlović, za Triglav pa je igral tudi nekdanji igralec soboške Mure Dare Vršič, doma iz Segovec pri Apačah.

V 8. kolu slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu sta v Ljutomeru Meteorplast Šic bar in Bronx Škofije igrala 1:1. Za Ljutomerčane je dosegel vodilni zadetek Rok Šnofl v 4. minuti, za goste pa je dosegel izenačujoči zadetek Nik Zajc v 31. minuti. Po nepopolnem 8. kolu vodi na lestvici Dobovec s 16. točkami, ljutomerski Meteorplast je na šestem mestu s šestimi točkami, Bronx Škofije pa so na 8 mestu zbrale 3 točke.

V 10. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so vodilne Lomanoše v gosteh premagale Police z rezultatom 12:2. Druga na lestvici Spodnja Ščavnica je premagala Grabonoš s 7:5, tretja Tiha voda iz Gornje Radgone pa je bila boljša od ekipe Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec s 13:0. V drugi radgonski ligi so vodilni veterani Lomanoš v gosteh premagali Vrček iz Murščaka s 6:0, drugi Stavešinci so bili boljši od Ihove s 4:1, tretji Bumefekt iz Lastomerec pa je igral proti Staremu hrastu iz Zgornjega Konjišča 2:2.

Iz Rokometnega kluba Arcont iz Gornje Radgone smo dobili sporočilo, da je današnja večerna tekma 5. kola v 2. slovenski ligi v Radencih, ki bi morala biti ob 19. uri proti Ajdovščini preložena. Gostje iz Ajdovščine so namreč tekmo odpovedali zaradi bolezni v njihovi ekipi.