V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

31 oktobra 2021 Šport


Na 39. mednarodnem Iršičevem memorialu v judu je v Mariboru nastopilo 186 tekmovalcev iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Italije in Slovenije, tekma pa se je točkovala tudi za slovenski pokal. Na tekmovanju so bili v mlajših kategorijah uspešni tudi pomurski judoisti. Med kadetinjami je v kategoriji do 52 kg zasedla prvo mesto Kaja Baler iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Med mlajšimi kadetinjami je bila zmagovalka v kategoriji do 57 kg Tadeja Simunič iz Juršinec, ki je nastopila tudi med kadetinjami do 70 kg, kjer je zasedla drugo mesto. Med kadetinjami sta bili tretji Sara Vrbančič v kategoriji do 57 kg in v kategoriji do 63 kg tudi Laura Vrbančič, obe iz Partizana Ljutomer. Med mlajšimi kadeti je bil v kategoriji do 81 kg tretji Anže Škrget iz Prleške judo šole iz Ljutomera.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je v tretji dirki zmagal Fjori na vajetih italijanskega voznika Paula Scmardele, ki ga trenira Milan Sršen, s kilometrskim časom 1:16,3. V četrti dirki je zasedla peto mesto Louise Luna na vajetih voznika Reneja Hanžekoviča s kilometrskim časom 1:18,4.

V 13.kolu poljske ekstra nogometne lige sta Gornik iz Zabrza in Zaglebie igrala 0:0. Za Gornik je igral celo tekmo tudi nekdanji igralec soboške Mure Erik Janža iz Puževec.

V 8. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 sta v Velesovem Cerklje in Nona Pomurje Beltinci igrala 2:2. Za Pomurke sta dosegli zadetka: Tija Šoštarić Karić in Hana Serec. Na lestvici so Pomurke s tekmo manj in 14.točkami na drugem mestu.

V pomurskih nogometnih ligah so igrali takole: Čarda Martjanci – Grad 2:1, Črenšovci – Polana 0:0, Avto Rajh Ljutomer – Odranci 1:1, Radgona – Cankova 1:0, veterani Mure – Hodoš 2:4 in Cven – Lipa 3:0.

V 5. kolu prve A slovenske odbojkarske lige Sportklub za člane je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote na gostovanju v Planini premagala ekipo Hiše na kolesih Triglav Kranj s 3:1. Za Panvito Pomgrad so največ točk k zmagi prispevali: Connor McConell 27, Jakob Rojnik 12 in Dino Vinkovič 10 točk; pri gostiteljih se je odlikoval s 15 točkami Andrej Štumberger Zupan.

V derbiju kola je v Mariboru ACH Volley iz Ljubljane, pokalni prvak, premagal aktualnega državnega odbojkarskega prvaka, ekipo Merkurja s 3:1. Za Merkur je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in v dvoboju zbral 5 točk.

V 5. kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za člane je v Radencih Korvolley iz Mislinje premagal Radenčane s 3:1. Za Radence so zadeli največ točk: Urban Rajnar 16, Vid Suhadolnik 9 ter Jaka Banič in Nik Marič, oba po 8 točk; pri ekipi iz Mislinje sta se odlikovala: Bine Oder in Žan Jamnikar s po 8.točkami.

V 6. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je ekipa Vitala iz Ljubljane v Puconcih premagala Murexin Kemo s 3:0. Za Murexin Kemo so največ točk zadele: Nela Škraban in Maša Vnuk po 6 in Brina Gönter 4 točke; pri Vitalu sta se najbolje odrezali Ema Klavžar in Katarina Bulc s po 11 točkami. Tekma med članicami Ljutomera in II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika je bila preložena na 8. december.

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice so v Izoli Arrigoni premagali dekleta puconske Keme s 5:3. Za Kemo je osvojila dve zmagi Ana Kovačec in eno Blažka Harkai.

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Inter Diskont iz Raven v Lučah premagal Savinjo s 5:2. Pri Inter Diskontu je Pucončan Mitja Horvat osvojil tri zmage. Tekma med novomeško Krko in puconsko Kemo je bila preložena.

V 5. kolu prve slovenske ženske košarkarske lige je Cinkarna Celje premagala Probit iz Slovenskih Konjic s 74:49. Za Celjane je k zmagi 7 točk prispevala tudi Blaža Čeh iz Rakičana.

V 5. kolu prve slovenske košarkarske lige za člane je Nutrispoint Ilirija premagal Podčetrtek z rezultatom 96:62. Za Ilirijo je dosegel 14 točk tudi Niko Bačvič iz Murske Sobote. Šenčur je premagal Zlatorog iz Laškega s 104:85; za Zlatorog pa je Jan Copot iz Rakičana dosegel 6 točk.

V 5.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Kočevje premagalo Pomurje z rezultatom 31:27. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Boštjan Žižek Cvetko 8, Dorian Kocan 6 in Anej Sever 4 zadetke; pri Kočevju je Nejc Pungaršek dosegel 7 zadetkov. Tekma med Arcontom iz Gornje Radgone in Ajdovščino je bila preložena.

V prvem kolu 3. slovenske pikado lige – vzhod je Top Gun Cleangrad iz Grlave premagal Športno društvo Vučja vas z rezultatom 11:6.