Domov

Šport

1 novembra 2021 Šport


Na nedeljskih mednarodnih kasaških dirkah v Bologni je na 1660 metrov dolgi progi zasedel prvo mesto Maugli na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer, s kilometrskim časom 1:14,2.

V 15.kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Celje premagalo Muro z 1:0. Za Celjane je dosegel edini zadetek Tamar Svetlin v 25. minuti. Celjani so imeli na stadionu posebno skupino navijačev iz Odranec, ki je navijala za vratarja Celjanov Florjana Raduho, nekdanjega vratarja Nafte 1903, ki je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 9. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v gosteh premagala Ljubljano s 3:1. Zadetke za varovanke Marjana Rajbarja so dosegle: Anja Eferl, Sara Makovec in Kaja Korošec; za Ljubljano je zadela: Nana Šmid.

Preglejmo rezultate pomurskih nogometnih lig:

Pomurska nogometna liga, 12., zadnje jesensko kolo: Križevci – Kema Puconci 2:1, Čarda Martjanci – Grad 2:1, Turnišče – Veržej 3:1, Črenšovci – Polana 0:0, Hotiza – Aluvar Gančani 3:2, Avto Rajh Ljutomer – Odranci 1:1, Tromejnik Kuzma – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:2 in Radenska Slatina – Rakičan 1:2. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Avto Rajh Ljutomer z 32. točkami pred Polano, ki jih ima 26 in Odranci s 23.točkami. Na programu bo še zaostalo srečanje 6. kola Veržej – Aluvar Gančani, ki bo 6. novembra.

Soboška medobčinska nogometna liga, zadnje jesensko – 11. kolo: Tišina – Apače 0:3, Radgona – Cankova 1:0, veterani Mure – Hodoš 2:4, Aqua Ižakovci – Dokležovje 3:2, Šalovci – Bogojina 1:2, Cven – Lipa 3:0 in Goričanka Rogašovci – Roma Vanča vas 7:0. Naslov jesenskega prvaka je osvojila Radgona s 30.točkami pred Aquo Ižakovci in Hodošem, ki imata po 24 točk. Na programu bo 7. novembra še zaostalo srečanje 3.kola med Serdico Kleparstvom Šinko in Romo iz Vanče vasi.

Lendavska medobčinska nogometna liga, zaostalo srečanje 8. kola: Kobilje – Graničar 2:2. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Prekmurec iz Dobrovnika s 27. točkami, Čentiba ima 20 in Kobilje na tretjem mestu 18 točk.

Ribiška zveza Slovenije je objavila končne rezultate tekmovanj v letu 2021. V prvi A ligi je bila Murska Sobota osma, Radgončani so bili 11.ti in so izpadli iz prve lige. V posamični konkurenci je bil Radgončan Tadej Kocbek deseti, v ligi posameznikov pa deveti. Najbolje posamično se je odrezal Sobočanec Davor Božič, ki nastopa za Ribiško družino Ptuj in je bil v A ligi v moštveni konkurenci prvi, v ligi posameznikov pa drugi. V veteranski ligi je bil Avgust Prelog iz Gornje Radgone v kategoriji do 65 let 13., v kategoriji do 75 let je bil Željko Mavrič iz Radenec četrti in Zoran Vidic iz Murske Sobote peti.