Domov

Šport

2 novembra 2021 Šport


Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek je danes v Ljubljani predstavil seznam igralcev na katere računa na dveh kvalifikacijskih tekmah za nastop na svetovnem prvenstvu. Med izbranci selektorja je tudi tokrat Žan Karničnik, igralec soboške Mure. Slovenska reprezentanca bo igrala 11. novembra ob 20.45 v Trnavi tekmo proti Slovaški in nato 14. novembra ob 15. uri še v Stožicah proti Cipru.

Na dvodnevnem svetovnem prvenstvu v street showu in svetovnem pokalu v disco dancu v Follonici v Italiji je med 1000 plesalci iz 16 držav za slovensko reprezentanco v disco dancu uspešno nastopila tudi ekipa Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Na svetovnem pokalu se je odlično odrezala v disco dancu plesna skupina Rockafellas, ki je osvojila srebrno medaljo, zanjo pa so nastopili: Živa Horvat, Dunja Panić, Janja Gomboc, Tajda Velikonja, Taira Celec, Lana Škedelj in Tara Ficko. Tretje mesto v članski konkurenci sta v parih osvojila: Maja Ocvirk in Živa Horvat. Blizu medalje je bila tudi članska mala skupina Spice Angels, ki je zasedla četrto mesto.

V 11. – zadnjem kolu Goričke lige v malem nogometu je jesenska prvakinja Lucova visoko premagala Domanjševce kar s 7:1. Še ostali rezultati: Srebrni breg Martinje – Gornji Petrovci 4:4, Stanjevci – Carioke Markovci 1:6, Inter Dolič – Pizzeria Kučan Križevci – rekordnih 4:16, Čepinci – Neradnovci 1:6 in Hajduk Adrijanci – Dolenci 4:2. Naslov jesenskega prvaka je osvojila Lucova z 28. točkami pred Cariokami Markovci s 27. in Gornjimi Petrovci s 26. točkami. Naslov najboljšega strelca je osvojil Miran Bencik iz Gornjih Petrovec s 26. zadetki.

V 9. predzadnjem kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju je vodilna ekipa med člani Puconci v derbiju kola premagala drugouvrščeno Mursko Soboto s 493:460, tretje Moravske Toplice so bile boljše od Bodonec s 527:514. Najboljši posameznik v 9. kolu je bil Avgust Hidič iz Moravskih Toplic, ki je podrl 117 kegljev.

V ženski konkurenci pomurske lige je vodilna ekipa Murske Sobote utrpela poraz proti Puconcem s 462:456, drugi Bodonci so premagali Moravske Toplice s 535:495, tretji Črenšovci pa so premagali Beltince s 510:476. Posamično je bila najboljša Marta Kuzmič iz Društva upokojencev Bodonci – Brezovci – Zenkovci, ki je podrla 121 kegljev.

V osmini finala slovenskega odbojkarskega pokala bo v sredo zvečer ob 20. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pomurski derbi. Pomerili se bosta ekipa Panvite Pomgrada, članica l.A slovenske odbojkarske lige in Radenci, člani 1.B slovenske odbojkarske lige, za katere pa nastopa na dvojni registraciji precej mladih igralcev soboškega odbojkarskega kluba.