Domov

Šport

3 novembra 2021 Šport


Na tekmi 4. kola konferenčne nogometne lige v Izraelu v četrtek ob 19.45 bo na delu tudi pomurski mednarodni nogometni sodnik Robert Vukan iz Gornje Radgone. Na tekmi med izraelskim Macabijem in finskim HJK Helsinki, na stadionu, ki sprejme 29.400 gledalcev, bo glavni sodnik Rade Obrenović iz Ljubljane, eden od dveh pomočnikov pa Robert Vukan, ki ima za seboj že bogato mednarodno sodniško aktivnost, tudi z najboljšim slovenskim sodnikom Damirjem Skomino, ki se je uradno upokojil letos.

Slovenski nogometni selektor mlade reprezentance U – 21 Milenko Ačimović je v slovensko reprezentanco za dve kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu povabil tri pomurske nogometaše. Vabilo so dobili: Kai Cipot iz Murske Sobote, član soboške Mure, Žiga Laci iz Dobrovnika, član grškega AEK-ja in Aljaž Casar iz Bakovec, član nemškega Hoffenheima. Slovenska reprezentanca bo igrala 12. novembra ob 18. tekmo v Kopru proti Albaniji in nato 16. novembra ob 18.uri prav tako v Kopru še proti Češki.

Novi selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance, grški strokovnjak Georgios Dikaiozoulakos, je na reprezentančni zbor v Ljubljano povabil 16 košarkaric. Med povabljeni igralkami je tudi Blaža Čeh iz Rakičana, članica Košarkarskega kluba Cinkarna Celje. Slovensko reprezentanco čakata dve kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu in to 11.novembra ob 18. v Ljubljani proti Turčiji in 14. novembra ob isti uri še proti Albaniji. Med kandidatkami za povabilo je bila tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki zdaj igra v Nemčiji, a je je povabilo zanjo izostalo zaradi poškodbe gležnja.

 Na štiridnevnih pripravah v Murski Soboti so bile pod okriljem Strelske zveze Slovenije in pod taktirko vodje reprezentance Andreje Vlah kadetske priprave v streljanju z zračno puško in pištolo. Na pripravah je skupno sodelovalo 24 mladih slovenskih strelcev. V Murski Soboti so udeleženci pohvalili 12 stezno avtomatizirano strelišče, mladi strelci pa so imeli teoretično in praktično obliko usposabljanja. Z mladimi strelci so izvajali praktično obliko usposabljanja trenerji: Andrej Brunšek, Damjan Klopčič, Martin Fevžer, Andraž Tekavčič in Andreja Vlah. Teoretični del priprav je bil v organizaciji Špele Gorjup, Sonje Benčine in Andreje Vlah. Več o pripravah bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.