Domov

Šport

4 novembra 2021 Šport


Na tretjem in zadnjem najmočnejšem letošnjem odprtem teniškem turnirju za gluhe športnike je v Pragi nastopil tudi Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor. Končni vrstni red v Pragi je bil podoben evropskemu prvenstvu gluhih v Grčiji. Zmagal je Jaroslav Šmedek iz Češke, drugi je bil Gabor Mathe iz Madžarske in tretji Marino Kegl iz Murske Sobote. V polfinalu je Keglu popustilo zapestje in je proti Madžaru Matheju Gaborju izgubil z izidom 2:1. V dvoboju za tretje mesto je kljub težavi z zapestjem premagal Slovaka Davida Hanudela z 2:0.

V zaostalem srečanju prvega kola prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje premagala Grosuplje z rezultatom 88:44. Za Celjanke je igrala 35. minut Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja članica soboškega košarkarskega kluba Pomurje in bila s 17. točkami druga najboljša strelka v celjski ekipi. Na lestvici po petih kolih vodita ekipi Cinkarne Celje in Triglava iz Kranja s po 10.točkami.

Na prvem turnirju regijske strelske lige v streljanju s serijo zračno puško je na Cankovi nastopilo sedem ekip. Moštveno je zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Igor in Blaž Makari in Mišo Hari, drugo je bilo Strelsko društvo Serdica 416 z ekipo: Samo Roškar, Aleš Smodiš in Marjan Huber. Na tretje mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Ljutomer v postavi: Marjan Zadravec, Mladen Kosi in Jožef Vrbnjak. Posamično je na Cankovi zmagal Marjan Zadravec iz Ljutomera s 368. krogi, drugi je bil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 364. in tretji Mišo Hari iz Murske Sobote s 360.krogi.

Bivši nogometni sodnik prve slovenske lige Boris Jeneš, član lendavske sodniške organizacije, ki zdaj pri Nogometni zvezi Slovenije opravlja nalogo kontrolorja je v prostem času tudi izjemen ribič. Kot član Temeljne enote Petišovci je na jezeru v bližini petišovskega spidvej stadiona ulovil 45 kg težkega soma, kar je rekord tega jezera. Po ulovu je Jeneš rekordnega soma vrnil v petišovsko jezero.