Domov

Šport

13 julija 2017 Šport


Na 10. svetovnem prvenstvu v atletiki za mlajše mladinke in  mlajše mladince v Nairobiju v Keniji je prvi dan tekmovanja v teku na 100 metrov dobro opravila svoj nastop  Tami Ščančar, članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.  Ščančarjeva je v  drugi kvalifikacijski skupini tekla 12,10 kar jo je uvrstilo na drugo mesto in skupno na šesto mesto med vsemi atletinjami.  Ščančarjevo danes čaka še nastop v polfinalu teka na 100 metrov.

V drugi pripravljalni  mednarodni nogometni tekmi za tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi je Nafta 1903 v Lendavi , pred 600 gledalci , igrala proti madžarski ekipi ZTE iz Zalaegerszega 1:1. Za ZTE je dosegel vodilni zadetek v  21. minuti Istvan Balazs, za Nafto pa je zadel v 31. minuti Mateo Monjac.  Naslednjo pripravljalno nogometno tekmo bo Nafta igrala v soboto 15. julija ob 18.uri v gosteh proti Varaždinu.

 Športno društvo Izziv iz Turnišča je v športnem parku v Lendavi pripravilo  10.  poletni nogometni tabor na katerem je sodelovalo 45 mladih iz Madžarske in Slovenije.  Nogometni tabor so vodili trenerji: Denis Lutar, Borut Petkovič, Dušan Lutar, Goran Kőveš  in David Berke.  Športno društvo Izziv bo naslednji nogometni tabor pripravilo v Črenšovcih od 31. julija do 4.avgusta.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga, Krajevna skupnost Krog in Mestna občina Murska Sobota bodo v nedeljo 16.julija  ob 14.uri  pri brodu v Krogu  ob reki Muri  pripravili 23. vlečenje vrvi med Prekmurci in Prleki. Trenutni izid je 10:9 za Prleke, značilnost letošnje tekme pa je, da bodo  imeli pravico nastopa za Prleke tekmovalci iz območja Prlekije in za Prekmurce tekmovalci iz območja Prekmurja. Letos tako ne bodo  dovoljene okrepitve ekip iz ostalih delov Slovenije, kot se je to dogajalo v minulih letih.

Vaško kmečko društvo Prijatelj iz Zbigovcev pri Gornji Radgoni je v  rekreacijskem centru Zoro v Zbigovcih pripravilo 6. memorial Mirka Mariniča v malem nogometu. V finalu je  ekipa Vrčka iz Murščaka , ki letos praznuje 40 letnico delovanja,  premagala  Zbigovce in osvojila prvo mesto .Tretja je bila ekipa  Zoro iz  Zbigovcev in četrta ekipa Gradbeništva Miha Rožman iz Črncev. Najboljši strelec je bil Boštjan Karo iz  zmagovalne ekipe Vrčka. V revijalni nogometni tekmi je ekipa Slovenske vojske premagala  domačo ekipo  Zoro s 13:7,  strelsko se je odlikoval Tadej Jurkovič iz ekipe Zoro s petimi zadetki.

Pa še zadnja športna novica. V Osijeku se je danes začelo 19. svetovno prvenstvo v streljanju s samostrelom na razdalji 30 metrov , kjer je slovenska reprezentanca,  v močnem vetru,  zasedla 7. mesto s 1643.krogi  Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  je zadel 553 krogov, Renata Oražem  547 in Erik Kandare 543 krogov. Jutri čaka strelce na svetovnem prvenstvu  še posamična tekma.