Domov

Šport

5 novembra 2021 Šport


Nogometaši Mure so v 4. kolu evropske konferenčne lige v skupini G, v Franciji, pred 25.000 gledalci izgubili tudi povratno srečanje proti Rennesu z 1:0. Mura ima v tej konkurenci na programu še dve srečanji in sicer v četrtek 25. novembra v Mariboru proti Tottenhamu iz Anglije in nato še zadnjo tekmo v četrtek 9. decembra na Nizozemskem proti Vitesseju. Zelo natrpan urnik nogometašev Mure v Sloveniji pa se nadaljuje že v nedeljo ob 20.15, ko bo v soboški Fazaneriji v tekmi prve slovenske nogometne lige gostovala ekipa Domžal.

Na drugem badmintonskem turnirju Badmintonske zveze Slovenije za starostni kategoriji U -11 in U – 17 so bili v Lendavi uspešni tudi mladi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Med 11 letniki je zmagala posamično Naja Horvat, ki je bila zmagovalka tudi v mešanih dvojicah z Maksom Trampužem iz ljubljanskega Konexa. V starostni kategoriji U – 17 je v mešanih dvojicah Nika Bedič z Žigo Podgorškom iz Medvod zasedla prvo mesto, zmagovalka pa je bila tudi v posamični konkurenci. V Lendavi pa se ta čas pripravljajo za organizacijo 16. Srebrne žogice, ki jo načrtujejo v Lendavi kot enodnevno tekmovanje za soboto 13. novembra.

V 11.kolu v prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa so vodilne Lomanoše premagale Radensko z 9:2. Druga na lestvici Spodnja Ščavnica je v gosteh premagala Očeslavce s 3:1, tretja na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone pa je bila v gosteh boljša od Podgrada z 8:2. V drugi radgonski ligi malega nogometa so vodilni veterani Lomanoš igrali 1:1 proti Staremu hrastu iz Zgornjega Konjišča. Drugi na lestvici Stavešinci so visoko premagali Zoro iz Zbigovec kar s 14:0, tretji Baren iz Melov pa je premagal Lešane z 9:1.

V prvem kolu medobčinske pikado lige Goričko so igrali takole: Friend’s team Sveti Jurij – Black Dragons Gornji Črnci 7:9, Slavček Gornji Slaveči – Black Mamba Krašči 11:5 in Black Panters Serdica – Goričanci Radovci 7:9. Pikado klub Dado iz Serdice je bil v prvem kolu prost.