Domov

Šport

7 novembra 2021 Šport


V 4.kolu 1. slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih Kema premagala ekipo Kajuha Slovana iz Ljubljane z rezultatom 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, pri izidu 4:4 pa je odločilno zmago osvojil še Luka Norčič. Za goste je trikrat zmagal Andraž Novak ter enkrat Mihael Kocjančič. Ekipa Interdiskonta je na Ravnah premagala Vesno iz Zaloga s 5:2. Tri zmage za Korošce je osvojil Mitja Horvat iz Puconec.

V ženski konkurenci 1. slovenske namiznoteniške lige je bila ekipa Kajuha Slovana boljša od pomlajene ekipe puconske Keme s 5:1. Edino zmago za Kemo je osvojila: Blažka Harkai, za goste pa sta po dvakrat zmagali: Lara Opeka in Tjaša Novak in enkrat Nuša Bolte.

V 6.kolu prve A slovenske odbojkarske lige Sportklub za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad prepričljivo premagala Črnuče z rezultatom 3:0. Za Panvito Pomgrad so največ točk k zmagi prispevali: Jakob Rojnik 13, Dino Vinkovič in Connor McConnel po 12 ter Urban Drvarič 7 točk. Za Črnuče je na tekmi Jaka Sešek dosegel 10 točk.

V 6. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane je Šempeter premagal Radence s 3:0. Za Radence so največ točk zadeli: Urban Drvarič 7, Vid Suhadolnik 6 in Nik Marič 4 točke.

V 7. kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za članice so v Ljubljani odbojkarice Ljutomera premagale ekipo Vitala s 3:2, čeprav so domače igralke v dvoboju že vodile z 2:0. Za Ljutomer so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 17, Karmina Sužnik 14 in Adela Pintarič 10 točk; pri Vitalu je Nina Svetina dosegla 18 točk. Odbojkarice Murxina Keme tekme v Hočah proti ekipi Formisa niso odigrale zaradi zdravstvenih težav puconske ekipe. Prošnji za preložitev tekme ekipa Formisa ni ugodila in tako bodo tekmo dobile odbojkarice Formisa s 3:0.

V 5. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je Šempeter premagal Muranio iz Lendave s 3:0, Prevalje pa je bilo v Murski Soboti boljše od Sobote s 3:1.

V 15.kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek premagal Istro z rezultatom 3:0. Za Osijek je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.

V 15. kolu 2. slovenske nogometne lige sta Klima Tratnjek Beltinci in Roltek Dob v Beltincih pred 400 gledalci igrala 1:1. Za Beltinčane je dosegel vodilni zadetek Cris Cener v 11. minuti, gostje pa so izid izenačili preko Luke Gajića v 95. minuti srečanja.

Vodilna ekipa 2. slovenske nogometne lige, Triglav iz Kranja, je v Ljubljani premagala Ilirijo z 2:0. En zadetek je k zmagi Triglava prispeval tudi nekdanji igralec Mure in Maribora, Dare Vršič.

V 5. kolu 1. B slovenske kegljaške lige vzhod za člane je Radenska na kegljišču Vikenda v Radencih premagala II. ekipo Konstruktorja iz Maribora s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 575, Vinko Hleb 572 in Milan Kovačič 541 kegljev; pri Mariborčanih je Denis Bajrić podrl 574 kegljev.

V 5. kolu 3. slovenske lige vzhod je Di Vesta v Mariboru premagala Lendavo s 6:2. Pri Lendavi so največ kegljev podrli: Boris Tisović 550, Jože Horvat 518 in Dušan Radaković 450 kegljev; pri Mariborčanih je največ kegljev podrl Anžej Hriberšek in sicer 523.

V 6.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je v Murski Soboti Kronos iz Logatca premagal Pomurje z rezultatom 34:27. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Boštjan Žižek Cvetko 9, Anej Sever 6 in Ganiu Basri 3; pri Kronosu sta se odlikovala z 9 zadetki: Adrijan Kovačević in Marko Ribič. Rokometaši ptujske Drave so v istem rangu tekmovanja na Ptuju premagali radgonski Arcont z 21:16. Za Dravo je Matjaž Bezjak dosegel 5 zadetkov; za Arcont pa so dosegli največ zadetkov: Luka Šadl 5, Matej Rojht 4 in Darian Plohl 3 zadetke.

Na državnem prvenstvu v akrobatiki je za Bežigradom v Ljubljani nastopilo 150 tekmovalcev iz 16 slovenskih društev. Bronasto medaljo s tretjim mestom je med cicibani osvojil Domen Habulin, član Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.

Na strelskem tekmovanju Strelski upi 2021 so bili v Ormožu uspešni tudi mladi pomurski strelci. Posamično je med mladinkami zmagala Živa Zadravec iz Črenšovec, med mladinci pa je bil Tjan Kozar četrti in Aljaž Novak, oba iz Kolomana Flisarje s Tišine šesti. Moštveno so bili v Ormožu Črenšovci šesti, Tišinčani sedmi in osmi strelci Jezera iz Dobrovnika.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je na 12 steznem strelišču v Murski Soboti pripravilo prireditev »Občan strelja« na katero je prišlo 36 udeležencev. Organizator je po tri najboljše strelce tudi nagradil. Med člani je s puško meril najbolj natančno Milan Hari pred Davorinom Panićem in Janezom Benkom. S pištolo je bil najboljši Aleks Lovrec pred Igorjem Makarijem in Miho Fišerjem. V ženski konkurenci je bila s puško najbolj natančna Tanja Ivančič pred Anito Pertoci in Mileno Hari.