V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

8 novembra 2021 Šport


Hokejisti in hokejistke Moravskih Toplic so sodelovali v Gradcu na mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju. Članice so se odlično odrezale, saj so dvakrat zmagale in dvakrat igrale neodločeno ter se z enim porazom med 10. ekipami uvrstile na peto mesto. Slabše so se odrezali hokejisti, ki so se s pomlajeno ekipo uvrstili na rep razpredelnice.

V prvem kolu državne strelske lige paraplegikov v Ankaranu je s serijsko zračno puško moštveno zmagala ekipa paraplegikov Prekmurja in Prlekije v postavi: Jožef Franc, Štefan Bukvič in Slavko Dunaj, drugi je bil Maribor in tretji Koper. Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef Franc med tetraplegiki pa je bil drugi Štefan Bukvič.

V zadnji nedeljski nogometni tekmi 16. kroga prve slovenske lige Telemach sta se v soboški Fazaneriji Mura in Domžale razšla z neodločenih 1:1. Za Muro je dosegel vodilni zadetek v 27. minuti Amadej Maroša, za Domžale pa je bil strelec zadetka Andraž Žinić v 41.minuti. Mura je tako v 16.kolih iztržila že sedmi nedoločen izid.

V 10.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je v Bratoncih Nona Pomurje Beltinci premagala Cerklje z 8:0. Za Prekmurke sta dosegli po tri zadetke: Anja Eferl in Špela Kolbl ter po enega Maja Dimitrijević in Sara Makovec. Olimpija je v Ljubljani premagala Krim kar s 16:1, dva zadetka za Olimpijo je dosegla tudi Sobočanka Manja Rogan.

V 15. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Dekanih Jadran igral proti Nafti 1903 1:1. Za Nafto je dosegel vodilni zadetek Bence Szabo v 8., izenačujoči zadetek za Jadran pa Žiga Puklavec v 67. minuti.

Na zadnjih letošnjih kasaških dirkah v Komendi so bili uspešni tudi ljutomerski kasaški vozniki. V tretji dirki je zmagal Lotmerk OZT na vajetih Reneja Hanžekoviča. V peti dirki je zmagal Krack Du Clocher na vajetih Vita Šadla iz Veržeja in v šesti Under Presure pod taktirko Marka Slaviča iz Ključarovec.