Domov

Šport in šah

9 novembra 2021 Šport


Na olimpijskem strelišču pri Budinskem mlinu v Rakičanu je Strelsko društvo Štefan Kovač pripravilo 2. odprto kolo zimske lige v trapu z mednarodno udeležbo. Med 36 strelci iz Hrvaške in Slovenije je zmagal Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva z 62. zadetki, drugi je bil Matjaž Lepen iz Ormoža in tretji Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone, oba sta zadela po 57 tarč. Med ostalimi pomurskimi strelci je bil Milan Svetec šesti in Milan Pelcl, oba iz Gornje Radgone, deveti. Po dveh kolih zimske lige v trapu vodi Boštjan Maček, na drugem mestu pa je Radgončan Tadej Kostanjevec.

V 9. zadnjem kolu avstrijske ženske nogometne lige je vodilni Sankt Pölten v gosteh premagal Neulengbach s 4:0 in brez poraza osvojil naslov jesenskega prvaka. Za Sankt Pölten je dosegla en zadetek tudi kapetanka slovenske reprezentance Mateja Zver iz Gornje Bistrice, kar je že njen deseti zadetek v ligi. Prvenstvo v prvi avstrijski ligi se bo nadaljevalo 13. marca prihodnje leto.

Končan je bil jesenski del tekmovanja v pomurski upokojenski ligi v vrtnem kegljanju, kjer so postali med 10. ekipami v moški konkurenci prvaki Puconci in v ženski Murska Sobota. V zadnjem kolu v moški konkurenci so Mačkovci premagali vodilne Puconce z rezultatom 529:512, druga Murska Sobota je premagala tretje Moravske Toplice s 491:469. Posamično je bil v zadnjem kolu najboljši Štefan Šantavec iz Puconec s 125. keglji. Po jesenskem delu pri moških so v vodstvu Puconci pred Mursko Soboto, obe ekipi imata po 14 točk, tretje so Moravske Toplice in četrti Mačkovci, obe ekipi s po 12.točkami. V ženski konkurenci pomurske upokojenske lige je vodilna Murska Sobota premagala Moravske Toplice s 518:467, drugi Puconci so premagali Mačkovce s 543:463, tretji Bodonci pa so bili poraženi od Šalamenec s 521:511. Posamično je bila najboljša Zlatica Kučan iz Mačkovec s 125.podrtimi keglji. Jesenske prvakinje so upokojenke Murske Sobote s 14. točkami pred Puconci, Bodonci in Moravskimi Toplicami z 12.točkami.

V soboški Mensani je devet ekip sodelovalo na 2. odprtem šahovskem turnirju Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje. Zmagala je ekipa Specialne enote policijskega veteranskega društva v postavi: Dušan Ličina, Joko Musić in Marko Ribičič, drugo je bilo Društvo upokojencev Murska Sobota v postavi: Boris Kovač, Danilo Hari ter Anton in Franc Marič. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Občinskega druženja slovenskih častnikov Gornja Radgona v postavi: Silvester Puntigam, Matjaž Husar in Jurij Ojsteršek.