Domov

Šport

10 novembra 2021 Šport


Iz Slovenije je danes na Slovaško odpotovala slovenska članska nogometna reprezentanca, na predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. Čeprav je slovenska reprezentanca pod taktirko Matjaža Keka svojo priložnost za uvrstitev na svetovno prvenstvo že zapravila, pa je potrebno tudi zadnji dve tekmi odigrati korektno in prikazati dobro igro. Matjaža Kek je med potnike za Slovaško naknadno uvrstil tudi Nina Koutra, nekdanjega igralca Mure, ki zdaj igra v Turčiji, ki naj bi zamenjal poškodovanega Domna Černigoja. Slovenska izbrana vrsta bo igrala tekmo proti Slovaški v četrtek ob 20.45 v Trnavi, v nedeljo ob 15. uri pa še v Stožicah proti Cipru.

Na delu so bile tudi mlade nogometašice U – 15, ki so v Čatežu v prijateljski mednarodni nogometni tekmi premagale Ferske otoke z rezultatom 2:1. Za slovensko reprezentanco sta igrali tudi igralki Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Lana Jakšič in Hana Serec, v kadru reprezentance pa je še Teja Truntić. Povratno tekmo bodo slovenske mlade igralke igrale proti Ferskim otokom v četrtek ob 12. v Čatežu.

V območni kegljaški ligi Podravja je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih gostila I. ekipo ptujske Drave, ekipi pa sta se razšli brez zmagovalca ob rezultatu 4:4. Za Radensko so največ kegljev podrli: Borut Štiberc 540, Boštjan Zemljič 535 in Dušan Pirc 491 kegljev. Za ptujsko Dravo je Mitja Kramberger podrl 532 kegljev.

V zadnjem – 12. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige – vzhod je Krško premagalo Nafto 1903 z 1:0. Veržej je igral proti Taboru iz Maribora 2:2, potem ko se je vrnil po preobratu in vodstvu gostov z 2:0. Za Veržej je oba zadetka dosegel Blaž Ozbetić. Po nepopolnem zadnjem kolu je jesenski prvak Dravograd s 25. točkami, Veržej na petem mestu ima 19 in Nafta 1903 na sedmem 17. točk. V kadetski konkurenci je Veržej premagal Tabor Maribor s 3:1 ob zadetkih: Nejca Slokana, Svena Lebarja in Gregorja Petka. Nafta 1903 je v gosteh premagala Krško z 2:1. Zadetka za Nafto sta dosegla: Rene Leopold in Niko Zamuda. Na lestvici je že jesenski prvak Nafta 1903 s 26.točkami, Veržej na 8. mestu pa ima 14 točk.