Domov

Šport

12 novembra 2021 Šport


V predzadnji kvalifikacijski nogometni tekmi za svetovno prvenstvo je reprezentanca Slovenije v Trnavi pred 3.000 gledalci igrala proti Slovaški 2:2. Za Slovenijo sta dosegla zadetka Miha Zajc v 18. in Miha Mevlja v 62. minuti. Žal je bil v 57. minuti, po prejetem drugem rumenem kartonu, izključen Miha Blažič. Za slovensko reprezentanco je od 59. minute dalje igral tudi nogometaš Mure Žan Karničnik. V kadru reprezentance je bil tudi Nino Kouter, bivši igralec Mure, ki zdaj igra v Turčiji, a ni dobil priložnosti za igro. Naslednjo tekmo bo reprezentanca Slovenije igrala v nedeljo 14. novembra v Stožicah proti reprezentanci Cipra.

V Čatežu je dekliška slovenska reprezentanca Slovenije U – 15 v drugi prijateljski mednarodni nogometni tekmi premagala Ferske otoke s 5:2, čeprav so gostje v prvem polčasu vodile z 1:0. Za slovensko reprezentanco so dosegle zadetke: Maja Madon, Zala Omerza, Ana Marija Kršljin in Stela Babič. V kadru slovenske reprezentance U – 15 so bile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Lana Jakšič, Hana Serec in Teja Truntić.

Na mednarodnem teniškem prvenstvu v mehiški Guadalajari je v uvodnem nastopu Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, z Darijo Jurak iz Hrvaške utrpela poraz proti japonski dvojici: Šuko Aojama – Ena Šibahara s 6:4 in 6:2. Klepačeva ima na turnirju v Mehiki težave s hrbtom, a jo v Mehiki čakata še dva dvoboja za uvrstitev v polfinale teniškega turnirja.

V 12. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so igrali takole: Spodnja Ščavnica – Lomanoše 4:4, Porkys Žepovci – Šenekar Spodnji Ivanjci 3:6, Negova – Podgrad 5:2, Očeslavci – Grabonoš 6:2, Police – Kapela 3:7, Tiha Voda Gornja Radgona – Očeslavci 2:8 in Radenska Radenci – Plitvica 2:2. Na lestvici vodijo Lomanoše s 30. točkami pred Spodnjo Ščavnico, ki ima 27 točk in Črešnjevci, ki so zbrali 25 točk.