Domov

Šport

13 novembra 2021 Šport


V Kopru je včeraj slovenska mlada nogometna reprezentanca U – 21 pod taktirko selektorja Milenka Ačimovića v kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo premagala Albanijo s 3:0. Dva zadetka za Slovenijo je dosegel David Flakus Bosilj, enega pa je k zmagi dodal še Aljoša Matko. V začetku je slovenski reprezentanci kazalo slabo, saj je glavni sodnik Rob Henesy iz Irske že v 2. minuti dosodil 11 metrovko za reprezentanco Albanije, ki pa je gostje niso izkoristili. Za našo reprezentanca sta igrala tudi Aljaž Casar iz Bakovec, ki zdaj igra v Nemčiji in Žiga Laci iz Dobrovnika, ki igra v Grčiji. Med igralci, ki so čakali na svojo priložnost, je bil tudi Kai Cipot iz soboške Mure, ki pa ni dobil priložnosti za igro. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v torek 16.novembra v Kopru proti vodilni reprezentanci Češke. Ta ima 12 točk, Slovenija na četrtem mestu jih ima 7.

V uvodni tekmi 7. kola v prvi slovenski košarkarski ligi je v Ljubljani ekipa Nutrispointa Ilirije, ki jo vodi trener Saša Dončić, premagala kranjski Triglav z rezultatom 87:57. Za ljubljansko Ilirijo je igral tudi Niko Bačvić iz Murske Sobote, ki je k zmagi svoje ekipe v 19. minutah igre dodal 6 točk. Na lestvici sta po nepopolnem 7. kolu v vodstvu ekipi novomeške Krke in Nutrispointa Ilirije iz Ljubljane z 12. točkami.

V uvodnem dvoboju 2. kola prve B slovenske strelske lige je Športno strelsko društvo Murska Sobota na domačem strelišču s standardno zračno puško premagalo Trbovlje s 6:0. Za Mursko Soboto je največ krogov zadela Katarina Fevžer 620,8, Jure Sočič je zadel 623,5 krogov in Patrik Farkaš 600, 2 kroga. Pri Trboveljčanih je največ krogov zadela Vesna Strakušek in sicer 605,1 krog.

V 12. kolu druge radgonske medobčinske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati. Baren Mele – Mahovci 6:3, Segovci – Lokavec 1:7, Bumefekt Lastomerci – Stavešinci 2:7, Ihova – veterani Lomanoš 1:1, Stari hrast Zgornje Konjišče – Ivanjševska slatina Ivanjševci 3:4, Vrček Murščak – Lešane 1:9 in Dinamo Gornja Radgona – Zoro Zbigovci 0:0. Na lestvici vodijo veterani Lomanoš z 32. točkami pred Stavešinci, ki imajo 31 točk, na tretjem mestu je Baren iz Melov, ki je med 14. ekipami zbral 28 točk.