Domov

Šport

15 novembra 2021 Šport


Ženska članska košarkarska reprezentanca Slovenije je v kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v letu 2023, v Draču premagala reprezentanco Albanije z rekordnim rezultatom 127:28. Za slovensko reprezentanco je prvič igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana, ki nastopa za Cinkarno Celje, in na tekmi dosegla tudi prve tri točke za reprezentanco. Zaradi poškodbe za reprezentanco ni igrala Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki zdaj igra v Nemčiji.

V zadnji kvalifikacijski nogometni tekmi za svetovno prvenstvo leta 2022 je v Stožicah pred 5.000 gledalci reprezentanca Slovenije premagala Ciper z 2:1. Zadetka za Slovenijo sta dosegla: Miha Zajc in Adam Gnezda Čerin. Za reprezentanco je igral vseh 90 minut tudi Žan Karničnik, igralec soboške Mure, Nino Kouter, bivši igralec Mure, ni dobil priložnosti za igro. Prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo si je priborila Hrvaška, ki je v Splitu pred 30.000 gledalci premagala Rusijo z 1:0. Slovenija je med šestimi reprezentanci zasedla četrto mesto.

V 11.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v gosteh premagala Krim z 11:0. Za Prekmurke je dosegla tri zadetke: Anja Eferl, po dva sta dosegli: Kaja Korošec in Špela Kolbl ter po enega Sara Makovec, Špela Rozmarić , Pija Frešer ter Ana Čop z avtogolom. Znan je tudi datum zaostale nogometne tekme None Pomurja Beltinec in Primorja , ki bo 4. decembra v Bratoncih.

V 13. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Maribor v Murski Soboti  s 4:2 premagal Muro, kjer je bil na trenerski klopi novi mladinski trener Almir Sulejmanović. Za Muro sta dosegla zadetka: Aljaž Kraner in Tilen Ščernjavić, za Maribor pa je dosegel en zadetek tudi Marcos Tavareš mlajši. V kadetski konkurenci je Maribor premagal Muro z 1:0, na trenerski klopi Maribora pa je bil Matjaž Kek mlajši.

V prvi slovenski bowling ligi je v Ljubljani ekipa Lendave premagala: I. ekipo in II. ekipo Zagorja z 2:0 ter Epic iz Ljubljane, prav tako z 2:0. Lendavčani so moštveno na turnirju v Ljubljani zasedli 3. mesto, posamično pa je Dušan Radaković podrl 839 kegljev. V 2. slovenski bowling ligi v Mariboru je II. ekipa Lendave zasedla četrto mesto, posamično pa je Tibor Könye zasedel 15. mesto s 843.podrtimi keglji.

V 6. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod je v Radencih Lendava premagala Prepolje iz Marjete na Dravskem polju s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Dušan Radaković 540, Uroš Zadravec 534 in Janez Šimon 519 kegljev.