V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

15 julija 2017 Šport


Na  19. svetovnem prvenstvu v streljanju s samostrelom v Osijeku  je v zadnjih dveh  disciplinah v posamični konkurenci nastopil tudi Robi Markoja iz Gomilice član Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča. Markoja je v disciplini streljanja 30 metrov stoje  z 283. krogi zasedel nehvaležno četrto mesto, zadel pa je enako število krogov kot Avstrijec Thomas Lampl, ki je je osvojil bronasto medaljo zaradi tega ker je bil boljši v zadnji seriji. Zmagal je Nazar Lugenits iz Rusije z 287.krogi.  V disciplini  kleče je zmagal  Lukas Harchlacher  iz Švice z 293.krogi, Markoja pa je zasedel z 283.krogi 13. mesto in se s 566.krogi uvrstil v finale med najboljših šest strelcev. V finalu pa je  Markoja s 653.krogi bil peti, zmagal pa je Rus Nazar Luginetis s 669.krogi.

V  četrti pripravljalni nogometni tekmi za tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi je sinoči soboška Mura v gosteh premagala avstrijsko nižje ligaško ekipo Fehringa s 3:0. Za Muro so dosegli zadetke: Arpad Vaš v prvem polčasu in Žan Karničnik in Rok Sirk v drugem polčasu. Naslednjo prijateljsko tekmo bo Mura igrala v torek 25. julija v Kuzmi proti tretje ligaški ekipi Tromejnika.

V Odrancih se je včeraj začel  dvodnevni drugi nogometni turnir za pokal Občine Odranci. V prvi  polfinalni tekmi je Polana premagala Radgono z rezultatom 6:2 po 11 metrovkah.  V rednem delu je bil izid 2:2. Za Polano sta  dosegla zadetke v rednem delu Mitja Šemen in Goran Žižek;  iz 11 metrovke pa: Mitja Šemen, Daniel Petek, Rok Vori in Tjaž Polajžer. Za Radgono je  v rednem delu dosegel oba zadetka Alen Klobasa in sicer enega iz igre in drugega iz 11 metrovke. V streljanju 11 metrovk pa sta za  Radgono zadela: Aljaž Kocet in Marko Horvat.  V drugi polfinalni tekmi  je Lušt Beltinci  presenetljivo gladko premagal Odrance s 4:0 . Za Beltince so dosegli zadetke: Jernej Tkalec iz 11 metrovke ter Mitja Kosi, Jernej Trstenjak in Luka Ciglarič iz igre.  V Odrancih bo v nedeljo ob 16.uri tekma med Odranci in  Radgono za tretje mesto in ob 18.uri bo tekma Beltinci – Polana za prvo mesto na turnirju.

Na državnem  prvenstvu v taekwondoju v Ajdovščini je Lendavčan Beno Misja še drugič v  svoji karieri osvojil naslov državnega prvaka. Misja je na poti do finala je v skupinskem delu   premagal štiri tekmovalce. V velikem finalu pa je bil boljši od Ljubljančana Lucije Kobala z rezultatom 6:3. Misja je sicer nastopil na tekmi poškodovan a so ga  kljub temu na tekmovanju   izbrali za najboljšega tekmovalca v tekmovalni sezoni 2016/2017.

V Dobrovniku se je danes  točno ob 12.uri začela 24 urna  cestna kolesarska dirka  za evropsko prvenstvo na 11  km dolgi krožni  progi: Dobrovnik – Renkovci – Turnišče – Dobrovnik. Zraven 24 urnega kolesarskega maratona bosta  tudi 12 urni maraton in pa moštvena vožnja. Med udeleženci je tudi lanski zmagovalec  Alojz Poglavc iz Trebnjega.  Zraven je  tudi slovenski najbolj znan ultramaratonec Marko Baloh iz Ljubljane. Dobrovniški Ocean orhids  nastopa z dvema ekipama, v prvi kolesarijo: Rok Horvat,  Simon Gjerkeš, Patrik Drvarič in Matej Antolin v II. ekipi pa Matej Šőmen, Boštjan Koter, Robert Kardinar in Marko Baloh. Tekmuje tudi pomurska ekipa: Biciklin brigada za katero kolesarijo: Marko Štesl, Damir  in  Boštjan Pinter in Thomas Frumen.

 

Na letnem kopališču v Murski Soboti se je na petih igriščih začel drugi kvalifikacijski turnir državnega prvenstva v odbojki na mivki kategorije U – 19  na katerem sodeluje 25 moških  in 20 ženskih dvojic. Med slednjimi nastopa tudi nova državna reprezentantka Veronika Mikl s soigralko  Pio Krajcar, med ženskimi  odbojkaricami je tudi dvojica: Dona Vinkovič – Tjaša Malok. Med moškimi dvojicami  je zanimivo da igra v Murski Soboti  tudi sin Marinka Šarkezija  – Jan   s Tilnom Založnikom med pomurskimi dvojicami pa so  tudi dvojice: Val Krajcar – Žan Vori, Patrik Baligač – David Novak in Domen Ritonja Kralj – Žan Bedrač. Turnir bo končan jutri popoldne.

Danes ob 18.uri bo v Športnem parku v Beltincih  redna letna skupščina Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. Skupščino je sklical predsednik kluba Stanko Ivanušič,  na dnevnem redu pa so tudi nekatere   zamenjave v organih kluba.  Beltinčanke  so v Bratoncih že opravile prvi trening za novo tekmovalno sezono.