V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

16 novembra 2021 Šport


V vnaprej odigranem srečanju srednjeevropske odbojkarske lige MEVZA so slovenski prvaki, odbojkarji Merkurja iz Maribora, v Myjavi na Slovaškem premagali ekipo Spartaka s 3:1. Za Mariborčane je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote in k zmagi prispeval 11 točk. Po nepopolnem 11. kolu na lestvici med devetimi ekipami vodijo Mariborčani z 21.točkami pred ACH Volleyjem iz Ljubljane, ki ima 18 točk.

Na 7. mladinskem mednarodnem strelskem tekmovanju v Smederevu so bili med 275 strelci iz 10 držav uspešni tudi slovenski strelci. V tekmi s standardno zračno puško je reprezentanca Slovenije v kategoriji U – 20, za katero je nastopil ob Blažu Luzarju in Luki Lukaču tudi Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota, zasedla tretje mesto. V posamični konkurenci je Jure Sočič med 20 letniki s 618,1 krogom zasedel peto mesto.

V Dobrovniku je bilo končano tekmovanje v pomurski strelski ligi v štirih strelskih kategorijah. S pištolo je postal zmagovalec Tomaž Ciglar iz Črenšovec pred Elemirjem Aladićem iz Lendave. Z revolverjem je zmagal Elemir Aladić pred Andrejem Režonjo, oba iz Lendave. Z malokalibrsko pištolo je meril najbolj natančno Elemir Aladić, drugi pa je bil Jožef Babič iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika, tudi z malikalibrsko puško pa je zmagal Elemir Aladić, tokrat pred Tomažem Ciglarjem.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, je s soigralko Darjo Jurak iz Hrvaške na finalnem turnirju v mehiški Guadalajari zaključila letošnjo teniško sezono. V ženskih dvojicah sta Klepačeva in Jurakova v zadnjem nastopu izgubili proti ameriško-nizozemski dvojci. S tretjim mestom v skupini se slovensko hrvaški dvojici nista uvrstili v polfinale. Klepačeva je sezono 2021 končala kot 18. igralka sveta, nastop v Mehiki pa je bil že njen tretji na zaključnem turnirju.

Zaključene so bile letošnje športne igre pomurskih upokojencev. Med 37. društvi, ki sestavljajo Pomursko pokrajinsko zvezo društev, je na športnih tekmovanjih v letu 2021 sodelovalo 19 društev. Zdravstvene razmere v državi upokojencem niso dovolile slovesne razglasitve rezultatov in podelitev priznanj, zato so za leto 2021 rezultate objavili na sedežu pomurske pokrajinske zveze. Največ točk je zbralo Društvo upokojencev Murska Sobota pred Ljutomerom, tretja je bila Lendava, četrti so bili upokojenci Gornje Radgone, peti pa upokojenci združeni v društvo: Bodonci – Brezovci- Zenkovci. V skupni uvrstitvi je točke osvojilo kar 19 upokojenskih društev.