V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

17 novembra 2021 Šport


Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v šesti kvalifikacijski nogometni tekmi v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Kopru igrala proti reprezentanci Češke 1:1. Za slovensko reprezentanco je dosegel vodilni zadetek David Zec, igralec Celja v 32. minuti. Gostje so izid izenačili preko Tomaša Čvančare v 59. minuti srečanja. Na tekmi je bil že v 30. minuti izključen igralec Češke Adam Karabec. Za slovensko izbrano vrsto je igral celo tekmo Aljaž Casar iz Bakovec, Kai Cipot je vstopil v igro v 84. minuti, Žiga Laci iz Dobrovnika pa ni dobil priložnosti za igro. Na lestvici kvalifikacijske skupine G vodi Češka s 13.točkami, Slovenija pa je na četrtem mestu zbrala 8 točk.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je za dve kvalifikacijski nogometni tekmi za svetovno prvenstvo leta 2023 izbral igralke za tekmi  proti Estoniji in Grčiji. Med izbrankami so tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Lana Golob, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec in Špela Rozmarič. V kadru reprezentance bo tudi kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki igra v Avstriji in Manja Rogan iz Murske Sobote, ki igra za Olimpijo. Prvo tekmo bodo Slovenke igralke v petek 26. novembra v Novi Gorici proti Estoniji in v torek 30. novembra še proti reprezentanci Grčije.

V slovenskih strelskih ligah so bili na programu dvoboji drugega kola.

V prvi A slovenski ligi v streljanju z zračno puško so pomurske ekipe dosegle naslednje rezultate: Postojna – Črenšovci 1:5, Kovinar Ormož – Štefan Kovač Turnišče 6:0 in Ljutomer – Kamnik 6:0. Posamično so bili v tem kolu med pomurskimi strelci med najboljšimi: Robert Markoja s 620,7 krogi, Uroš Maučec, oba iz Štefana Kovača iz Turnišča s 616,9 krogi in Žan Kelenc iz Črenšovec s 614,4 krogi.

V prvi B slovenski ligi v streljanju z zračno puško so bili doseženi naslednji rezultati pomurskih ekip: Kidričevo – Gančani 1:5, Dolič – Jezero Dobrovnik 0:6, Murska Sobota – Trbovlje 6:0 in Franc Lešnik Vuk Hotinja vas – Koloman Flisar Tišina 1:5. Posamično je bil med pomurskimi strelci najboljši Jure Sočič s 623,5 krogi pred Katarino Fevžer, oba iz Murske Sobote, s 620,8 krogi, tretji je bil Mitja Černi iz Gančan s 616,1 krogom.