Domov

Šport

18 novembra 2021 Šport


Na sedežu Odbojkarske zveze Slovenije v Ljubljani je bil opravljen žreb parov za četrtfinalne tekme slovenskega odbojkarskega pokala. Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, ki so v osmini finala premagali Radence s 3:0,  bodo zdaj igrali dve tekmi z aktualnimi državni prvaki, ekipo Merkurja iz Maribora, kjer igra tudi Uroš Pavlović, iz Murske Sobote. Prva četrtfinalna tekma bo v sredo 24. novembra v Mariboru, povratna pa v sredo 8. decembra v Murski Soboti. V preostalih srečanjih bo ACH Volley iz Ljubljane igral dve tekmi proti ekipi Hiše na kolesih iz Kranja, Salonit Anhovo iz Kanala proti novomeški Krki, zadnji četrtfinalni par pa je Calcit Volley in Črnuče.

Tudi mladi slovenski strelci so imeli po Sloveniji drugi turnir v slovenskih ligah. Med mladinci se je z zračno puško na drugo mesto uvrstil Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota, tretji pa je bil Kalman Balint iz Strelskega društva Jezero Dobrovnik. Med mladinkami je bil tretja Brina Stajnko iz Ljutomera, moštveno pa je bilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika drugo in Športno strelsko društvo Murska Sobota tretje. V kadetski konkurenci je s puško Tim Koren iz Turnišča zasedel prvo in Aljaž Novak s Tišine drugo mesto. Med kadetinjami je bil tretja Eszter Borsos iz dobrovniškega Jezera, moštveno pa je bilo najboljše Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča. Med starejšimi deklicami je bila v streljanju s puško zmagovalka Tjaša Raduha iz Črenšovec, v streljanju s pištolo pa je bil med starejšimi dečki Turniščan Miha Zver tretji.

V 12. nepopolnem kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 sta pomurski igrali le dve tekmi. Ekipa Rogaške / Rogatca je premagala Veržej s 6:0, velenjski Rudar pa premagal Aluvar Beltince s 4:0. Tekmi med Slovensko Bistrico in Muro ter med Šampionom iz Celja in Nafto 1903 sta bili preloženi. Na lestvici vodi Maribor s 33.točkami, Mura na sedmem mestu ima ob dveh odigranih tekmah manj 19 točk, 12. Veržej je na 12. mestu zbral 7 točk. Prvenstvo se bo nadaljevali s spomladanskimi tekmi 19. marca prihodnje leto, na programu pa bo še nekaj preloženih tekem.

V 2. kolu 3. slovenske lige vzhod v pikadu so igrali takole: Kvatro Gal Lendava – Pinocchio Ivanjkovci 8:9, Top Gun Cleangrad Grlava – Bar Baza Logarovci 14:3 in Športno društvo Vučja vas – Over the Top Lomanoše 8:9. Na lestvici vodi Top Gun Cleangrad s 6. točkami, Over the Top Lomanoše imajo na drugem mestu 5 točk in tretji Kvatro Gal iz Lendave je med šestimi ekipami zbral 4 točke. Tretje kolo bo na programu v petek 19. novembra ob 19. uri.