V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

19 novembra 2021 Šport


Na svetovnem prvenstvu v karateju, ki poteka v Dubaju, sodeluje 1054 tekmovalcev iz 117. držav, med njimi v delegaciji  pet članske slovenske reprezentance Slovenije tudi Niklas Tamše, član Karate kluba Radenci s trenerjem Brankom Krambergerjem. Tamše je bil premagan v uvodnem delu tekmovanja, kjer je bil od njega boljši Brazilec Douglas Brose v kategoriji do 60 kg, ki je zmagal s 4:2.

Lep uspeh so v osmini finala slovenskega pokala v futsalu – dvoranskem nogometu dosegli igralci Kluba malega nogometa Meteorplast Šic bar, ki so v Ajdovščini premagali ekipo Xix s 7:1. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke Rok Šnofl in Alan Ruis po dva ter Aljaž Ruis, Matic Goznik ter Mitja Gašparič po en zadetek. Ljutomerski Meteorplast se je z zmago v Ajdovščini uvrstil v četrtfinale slovenskega pokala Term Olimia. V Ljutomeru pa se že pripravljajo za 20. mednarodni turnir v malem nogometu, ki bo v Ljutomeru z bogatimi nagradami v soboto 4.decembra.

V Mariboru je bilo prvo kolo državne lige v steznem kegljanju za slepe in slabovidne v posamični in moštveni konkurenci, kjer je nastopilo 11 ekip. Moštveno je zmagala ekipa Zmajev iz Ljubljane pred Novim mestom, Kranjem, na četrto mesto se je uvrstila I. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Za I. soboško ekipo so tekmovali: Silva Mlinarič, Anton Topolnik in Jelka Orban. Posamično se je v kategoriji vida B – 2 na drugo mesto uvrstil Anton Topolnik, v kategoriji vida B – 4 je bila Jelka Orban četrta, v kategoriji vida B – 1 pa se je Silva Mlinarič uvrstila na sedmo mesto.

V prvi radgonski ligi malega nogometa so v zadnjem – 13. jesenskem kolu igrali takole: Lomanoše – Očeslavci 7:0, Plitvica – Spodnja Ščavnica 4:8, Šenekar Spodnji Ivanjci – Police 3:2, Grabonoš – Tiha voda Gornja Radgona 1:10, Kapela – Radenska Radenci 3:2, Podgrad – Porkys Žepovci 13:1 in Črešnjevci – Negova 4:5. Naslov jesenskega prvaka so osvojile Lomanoše pred Spodnjo Ščavnico in Tiho vodo iz Gornje Radgone. Najboljši strelec jesenskega dela je bil Rok Freser iz Črešnjevec s 26. zadetki.