V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

20 novembra 2021 Šport


V 7. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje premagala Maribor z rezultatom 115:57. Za aktualne državne prvakinje Celjanke je igrala 22 minut tudi Blaža Čeh iz Rakičana in k zmagi prispevala dve točki. Za Maribor je Ljutomerčanka Aneja Stojko dosegla 15 točk, Mia Žekš iz Rakičana pa za Maribor tokrat ni igrala.

V uvodnem srečanju 5. kola v 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod za članice so igralke II. ekipe Nove kreditne banke Maribor Branik v Murski Soboti premagale oslabljeno ekipo Sobote s 3:1. Sobočanke so dobile le prvi niz v podaljšani igri s 26:24. Za Soboto so največ točk zadele: Katja Saje 14, Ajda Kuhar 13 in Pia Puklavec 7 točk. Dvoboj bosta v nedeljskem športnem popoldnevu komentirala trenerja Davorin Čeleš in Dejan Pušnik.

V Murski Soboti že dva dni poteka strelsko tekmovanje za 4. pokal Murske Sobote. V prvih dveh dneh je nastopilo 28 strelcev. V streljanju z zračno puško je začasno v vodstvu Leon Režonja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča s 617,8 krogi pred Mitjo Černijem iz Gančan s 613,5. krogi, med članicami pa vodi Nuša Žnidarič iz Kovinarja iz Ormoža s 613,5. krogi. V streljanju z zračno pištolo je po dveh tekmovalnih dneh v vodstvu Avgust Horvat iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča s 558. krogi.

Jesenski del tekmovanja so končali tudi igralci malega nogometna v drugi radgonski medobčinski ligi. V 13. kolu so igrali takole: Stavešinci – Dinamo Gornja Radgona 10:1, Ivanjševska slatina – Ihova 3:5, Lešane – Stari hrast Zgornje Konjišče 7:4, Mahovci – Vrček Murščak 11:4, veterani Lomanoš – Bumefekt Lastomerci 1:2, Lokavec – Baren Mele 2:2 in Zoro Zbigovci – Segovci 3:3. Na lestvici vodijo Stavešinci s 34. točkami pred veterani Lomanoš, ki imajo 32 in Barnom iz Melov, ki je zbral 29 točk.