V etru
Oddaja tedna
Domov

Šport

21 novembra 2021 Šport


Rokoborsko društvo Sobota je v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti v soboto gostilo 12 rokoborskih klubov iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije na 23. mednarodnem rokoborskem turnirju v grško rimskem slogu. Moštveno so imeli največ uspeha rokoborci Sobote, ki so zmagali pred Crveno Zvezdo iz Beograda in Potisjem iz Kanjiže, četrti je bil Istrski Borac iz Pulja in peto Sarajevo.

Posamično je med mladinci v kategoriji do 77 kg zmagal Luka Gumilar, tretji je bil v tej kategoriji Nejc Gomboc. V kategoriji do 72 kg je bil drugi Nikola Simonković, vsi iz Rokoborskega kluba Sobota. Med starejšimi dečki je v kategoriji do 66 kg zmagal Peter Pavlinjek, ki je bil izbran tudi za najboljšega tekmovalca med domačimi rokoborci, v kategoriji do 52 kg pa je bil drugi Reno Šimunković. V kategoriji do 64 kg je zmagal Natan Šavel, drugi je bil Lan Grabar. Med začetniki sta bila med soboškimi rokoborci zmagovalca v kategorij do 26 kg David Kerčmar in do 30 kg Vitan Ismajlović.

Na 57. mednarodnem turnirju Mini Nagaoka v Ljubljani so bili med 200 judoisti iz 34 klubov iz Hrvaške, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije dobitniki medalj tudi judoisti iz Murske Sobote in Beltinec. Med mlajšimi deklicami je bila zmagovalka v svoji kategoriji Tia Lukač, v kategoriji mlajših dečkov so si priborili druga mesta Luka Smodiš, Urban Klarič in Mitja Korošak, tretji je bil Ben Kokol, vsi iz Judo kluba Murska Sobota. Posamično je bil zmagovalec v svoji kategoriji Mai Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Soboški judoisti so bili v kategoriji U – 12 tudi moštveni zmagovalci. Med starejšimi dečki je zmagal Klemen Vinkovič iz Murske Sobote, Bor Patrik Burjan iz Judo kluba Klima Tratnjkek Beltinci je bil v svoji kategoriji tretji. V kategoriji mlajših kadetinj se je na tretje mesto uvrstila Beltinčanka Veronika Horvat.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je na 12 steznem strelišču v Murski Soboti na 4. strelskem pokalu soboškega društva kar tri dni gostilo 62 strelcev iz 18 klubov iz celotne Slovenije, ki so nastopili s standardno zračno puško in pištolo. Med člani posamično je zmagal Jure Sočič iz soboškega društva pred Leonom Režonjo iz Turnišča, tretji pa je bil Žiga Prajndl iz Gornje Radgone. Moštveno je zmagal Kovinar iz Ormoža pred Turniščani in Tišinčani. Med članicami je zmagala Urška Kuharič iz Kovinarja, Lena Bakan Urisk iz Dobrovnika je bila četrta. V streljanju s pištolo je zmagal Ludvik Pšajd iz Juršinec, pred Avgustom Horvatom iz Turnišča, četrti je bil Darko Balažic iz Murske Sobote. Moštveno so zmagali Juršinci pred Svečino in Športno strelskim društvom Murska Sobota.

V 8. kolu 1. A slovenske odbojkarske lige Sportklub za člane je v Ljubljani ekipa ACH Volleya premagala odbojkarje Panvite Pomgrada iz Murske Sobote s 3:0. Soboški odbojkarji so se gostiteljem najbolj upirali v prvem nizu, ko so vmes vodili s 16:12 a na koncu niz izgubili s 25:23. Za soboško ekipo so največ točk dosegli: Connor McConnell 11, Jakob Rojnik 9 in Žan Bedrač 7 točk.

V 8. kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za člane je Šoštanj Topolšica v Radencih premagala Radenčane s 3:0. Za Radence so zadeli največ točk: Jaka Banič in Val Krajcar po 8 ter Urban Rajnar 5 točk.

V 9. kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za članice je v Puconcih II. ekipa Calcita Volleya iz Kamnika premagala Murexin Kemo s 3:0. Za puconsko ekipo so dosegle največ točk: Tjaša Malok in Tasia Šadl po 8 in Nela Škraban 7 točk.

Odbojkarice Formisa so v Hočah premagale Ljutomerčanke s 3:0. Pri Ljutomeru so dosegle največ točk: Ana Kolmanič 10, Karmina Sužnik 7 ter Ana Stanković in Diana Oletić po 4 točke.

V 5. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice so igralke Muranie v Lendavi premagale Korvolley Mislinjo s 3:1, kar je njihova prva zmaga. II. ekipa »NKBM« Branika iz Maribora pa je v Murski Soboti bila boljša od odbojkaric Sobote s 3:1.

V 5. kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice so igralke Benedikta premagale II. ekipo Ljutomera s 3:0.

V prvi slovenski nogometni ligi Telemach sta v soboto obe tekmi 17. kola odpadli. Tekma med Domžalami in Celjem je bila odpovedana zaradi močne megle, druga tekma med Olimpijo in Muro pa zaradi izbruha Covida 19 pri ljubljanski nogometni ekipi. Po informacijah iz soboškega kluba so nogometaši Mure za takšno odločitev izvedeli šele dve uri pred začetkom tekme, čeprav je v popoldanskih urah veljal sklep, da bo srečanje, kljub okužbam pri Olimpiji, odigrano.

V 17. kolu 2. slovenske nogometne lige je Klima Tratnjek Beltinci v Ajdovščini premagala Primorje z 2:0, čeprav so Beltinčani od 31. minute dalje igrali brez Luke Sočiča. Za Beltinčane je dosegel oba zadetka: Gal Grobelnik. Tekma med Roltek Dobom in Nafto 1903 iz Lendave je bila preložena.

V zadnjem jesenskem 9. kolu prve slovenske nogometne lige U- 17 za dekleta je Primorje iz Ajdovščine v Bratoncih premagalo Nono Pomurje Beltince s 4:1. Edini zadetek za Beltinčanke je dosegla kapetanka Noele Vilčnik.

V 6.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je puconska Kema v gosteh premagala ekipo Mute s 5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar in enkrat Luka Norčič. Ravenski Inter Diskont je premagal Kajuh Slovan s 5:3. Za Korošce je tri zmage osvojil Pucončan Mitja Horvat.

V 7. kolu 1. B slovenske kegljaške lige vzhod je Hrastnik premagal Radensko iz Murske Sobote s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 670, Jani Steržaj 584 in Vinko Hleb 570. Pri Hrastniku so kar štirje igralci podrli preko 600 kegljev, največ pa Anton Prelogar 620.

V 8. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Jadran Hrpelje v Kozini premagalo radgonski Arcont s 26:25. Za Radgončane so največ zadetkov dosegli: Matej Rojht 10, Matevž Žunič 9 in Blaž Bertalanič 4 zadetke.