Domov

Šport

22 novembra 2021 Šport


Na svetovnem članskem prvenstvu v karateju v Dubaju je za slovensko reprezentanco nastopil 18 letni Niklas Tamše, član Karate kluba Radenci in osvojil 10. mesto. Potem ko je bil v prvem kolu prost je v drugem dvoboju kategorije do 60 kg  izgubil proti Brazilcu Souglasu Bossu s 4:2, a ker se je Brazilec uvrstil v finale, je imel Tamše omogočen broj za bronasto kolajno. V boju za bron je izgubil proti Abdulahu Shaabanu iz Kuvajta z 1:0 in se je na koncu uvrstil na 10. mesto.

V 12. kolu 1. slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih premagala ptujski Doxakey z 8:0. Za Pomurke so dosegle zadetke: Špela Kolbl 3 ter Maja Dimitrijević, Lucija Kos, Sara Makovec, Anja Eferl in Kim Juršnik po enega. Na lestvici zdaj po nepopolnem 12. kolu vodita Nona Pomurje Beltinci in Olimpija s po 30.točkami.

V 7. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Krilato kolo v Mariboru premagalo Lendavo s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 589, Boris Tisovic 567 in Dušan Radaković 513 kegljev.

V prvi lokostrelski tekmi nove sezone za slovenski dvoranski pokal je v Ajdovščini sodelovalo 120 lokostrelcev iz 24 lokostrelskih klubov. Med člani Lokostrelskega društva Lendava je med veterani z instinktivnim lokom zasedel prvo mesto Janko Leben, s sestavljenim lokom pa je bil Bojan Štuhec četrti. Med člani se je z golim lokom Herman Klement uvrstil na 13. mesto.

V 3. kolu 3. slovenske pikado lige – vzhod za člane so bili doseženi naslednji rezultati: Bar baza Logarovci – Vučja vas 7:10, Pinocchio Ivanjkovci – Top Gun Cleangrad Grlava 6:11 in Over the Top Lomanoše – Kvatro gal Lendava 14:3. Na lestvici vodi Top Gun Cleangrand Grlava z 9 točkami.