Domov

Šport

23 novembra 2021 Šport


V 15.kolu poljske ekstra nogometne lige je Gornik iz Zabrza pred 23.000 gledalci  premagal Legio iz Varšave s 3:2.  Prvi zadetek za Gornik je v 37. minuti dosegel Erik Janža iz Puževec nekdanji igralec Mure in Maribora. Gornik je po 15. kolih na 11. mestu z 18.točkami.

V zaostalem srečanju 11.kola  prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Aluvar Beltinci  pod taktirko trenerja Blaža Krauthakerja v gosteh premagal ravenski Fužinar s 4:2. Za Beltinčane  je dosegel dva zadetka Miha Matjašec po enega pa sta k zmagi prispevala Anej Kerman in Nejc Bencak. Po nepopolnem 11. kolu so mladi Beltinčani na 12. mestu zbrali 7 točk.

V 9. kolu srednjeevropske odbojkarske lige MEVZA je  slovenski prvak  Merkur iz Maribora  v gosteh premagal ekipo Zadruge AICH Dob iz Avstrije z rezultatom 3:1. Gostitelji so dobili le prvi niz s 25:19 nato pa so bili  Mariborčani  boljši v treh preostalih nizih. Za ekipo Merkurja je igral in dosegel 5 točk tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.

V sredo ob 19. bo Merkur v Mariboru igral prvo  četrtfinalno pokalno tekmo proti odbojkarjem Panvite Pomgrada iz Murske Sobote.

Na  mednarodnem  karate tekmovanju Slovenija open 2011 so bili  v Ljubljani  med  430 karateisti  iz osmih držav uspešni tudi pomurski karateisti.  V katah je v kategoriji malčic zmagala  Sara Bogdan Horvat, tretja mesta pa so osvojili še Roland Horvat v katah in Aleksa Klobasa in Teja Hraščanec v borbah, vsi iz Karate kluba Radenci.  Med radgonskimi karateisti  je med člani v katah zasedel drugo mesto Blaž Klobasa iz Karate kluba Gornja Radgona. Med ljutomerskimi karateisti   bila druga v borbah Nuša Janžekovič.

Na prvem namiznoteniškem turnirju nove sezone za veterane je v Ljutomeru sodelovalo 62 tekmovalcev iz celotne Slovenije.  Smiljan Mekicar iz soboškega kluba  je zmagal v kategoriji starosti od 50  – 59 let, drugi  je bil v tej kategoriji Igor Vinčec. V dvojicah je v kategoriji od  40 do 60 let Igor Vinčec z  Erihom  Guntherjem z Raven na Koroškem  zasedel prvo mesto, druga pa je bila dvojica: Smiljan Mekicar- Uroš Cerar  iz Ljubljane.  V kategoriji 65 – 69 let je v dvojicah  zmaga Ljutomerčan Ivo Sklizović s soigralcem  Fredijem Voduškom iz Velenja  posamično pa je bil Sklizović  tretji. Posamično pa  je bil   starosti od 65 do 69 let  Jože Žekš iz Murske Sobote drugi.