Domov

Šport

25 novembra 2021 Šport


Na Brdu je nogometna reprezentanca Slovenije U – 15 pod taktirko selektorja Muamerja Vugdalića v prijateljski tekmi gostila vrstnike iz Avstrije. Gostje so bili v prvi tekmi boljši z rezultatom 4:1, že ob polčasu so vodili z 2:0. Častni zadetek za slovensko izbrano vrsto je dosegel Vid Beljšak, igralec kranjskega Triglav, za slovensko izbrano vrsto pa je igral tudi Niko Osterc iz Veržeja, ki je član mariborske nogometne ekipe.

Staša Špur, mednarodna nogometna sodnica iz Satahovec, članica soboške sodniške organizacije, bo v petek ob 16.uri v Hannovru kot pomočnica glavne sodnice Aleksandre Česen s slovensko sodniško ekipo delila pravico na ženski kvalifikacijski nogometni tekmi med Nemčijo in Turčijo. Svetovno prvenstvo v nogometu za članice bo potekalo od 20. julija do 20. avgusta 20223 v Avstraliji in Novi Zelandiji.

V prvi četrtfinalni odbojkarski tekmi za slovenski pokal so oslabljeni odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote gostovali pri državnih prvakih, odbojkarjih Merkurja v Mariboru, in tamkaj prvi dvoboj izgubili s 3:1. Soboški odbojkarji so po vodstvu Mariborčanov izid izenačili v drugem nizu z rezultatom 25:21, a se je pomurski v ekipi poznala odsotnost kanadskega korektorja Connorja McConnella. Za Panvito Pomgrad so največ točk dosegli: Jakob Rojnik 20, Dino Vinkovič 15 in Branislav Radović 14 točk. Pri Mariborčanih je igral tudi Sobočanec Uroš Pavlović in prispeval k zmagi Maribora 10 točk. Povratna pokalna tekma bo v sredo 8. decembra v Murski Soboti, soboški odbojkarji pa bodo že v soboto ob 18. igrali v Murski Soboti prvenstveno tekmo prve slovenske lige proti Krki iz Novega mesta.

V Kidričevem je bil drugi odprti turnir v namiznem tenisu za mladince in mladinke na katerem je sodelovalo kar 109 igralcev in igralk iz 18 slovenskih klubov. Med tekmovalci so bili tudi igralci soboškega in puconskega namiznoteniškega kluba. Med mladinci sta si peto mesto razdelila Jure Smodiš in Nino Šegula iz puconske Keme, pri dekletih pa je bila peta Blažka Harkai. Med soboškimi igralci sta se Luka Šantavec in Nejc Titan uvrstila na 3. mesto v svojih predtekmovalnih skupinah.

V nedeljo 28. novembra ob 10. bo v Zeleni dvorani v Puconcih, brez gledalcev potekal prvi TOP turnir v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. Med kadetinjami so povabljeni na turnir: Ema Crnkovič, Živa Dogar in Ana Gergek iz puconske Keme za nastop v prvi skupini ter Lana Maučec iz Keme za nastop v tretji skupini. V kadetski konkurenci je med rezervami Tai Puhan iz puconske Keme.