V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

26 novembra 2021 Šport


V povratni prijateljski mednarodni nogometni tekmi selekcij U – 15 med Slovenijo in Avstrijo je na Brdu izbrana vrsta Slovenije pod taktirko Muamerja Vugdalića premagala Avstrijo z 1:0. Zmagoviti zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel Jakob Slak, igralec Kopra, za slovensko reprezentanco pa je igral tudi Niko Osterc iz Veržeja, član Nogometnega kluba Maribor.

V 8. kolu prve slovenske košarkarske lige za člane je v Ljubljani Helios iz Domžal premagal Nutrispoint Ilirijo, ki jo vodi trener Saša Dončič, z rezultatom 87:67. Za Ilirijo je igral tudi Niko Bačvič iz Murske Sobote, nekdanji košarkar Radenske Creativa, in v 17. minutah igre dosegel 13 točk.

Slovenski igralci hokeja na travi so se minule dni dogovorili o izvedbi državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Prvenstvo se bo začelo in končalo v Zeleni dvorani v Puconcih. Začetek bo v nedeljo 19. decembra, nadaljevalo se bo 9. in 23. januarja, zaključek državnega prvenstva pa bo 30.januarja prihodnje leto. Žal v sezoni, ki je pred vrati, ne bo nobene hokejske tekme v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti.

Končano je bilo tudi tekmovanje v jesenskem delu tekmovanja v Ravenski ligi malega nogometa. V zadnjem kolu so igrali takole: Černelavci – Vivat Černelavci 4:6, Mister baby Gederovci – Krajna 1:1, Dobel Rankovci – Krog 97 5:0, Kupšinci – Gradišče 0:2, Mladinec Murski Črnci – Borejci 4:5 in Petanjci – združena ekipa Tropovci/Tišina 2:6. Naslov jesenskega prvaka je osvojila ekipa Tropovci/Tišina s 30. točkami pred Černelavci, ki so zbrali 28 točk, tretja je Polana, četrto Gradišče in peti Kupšinci. V ligi je v jesenskem delu nastopilo 13 ekip.