V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

17 julija 2017 Šport


V Dobrovniku je bil iz sobote na nedeljo 24 urni kolesarski ultramaraton, ki se je točkoval za evropsko prvenstvo , na njem pa je sodelovalo 54 kolesarjev iz sedmih držav.  Proga  je bila  dolga v enem krogu  11 km ,  speljana  pa je bila med Dobrovnikom – Renkovci – Turniščem in Dobrovnikom. Med kolesarji, ki so vozili 24 ur je zmagal,  podobno kot lani,   Alojz Poglavc  iz Trebnjega, ki je prekolesaril  82 krogov. Na solidno četrto mesto se je uvrstil Boštjan Nemec iz Murske Sobote, ki je prekolesaril  68 krogov. V ženski konkurenci je zmagala  Italijanka Anna Mei, ki je prekolesarila v Dobrovniku 57 krogov.  V moštveni konkurenci je zmagala ekipa Špic športa iz Ljubljane z 88 krogi. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Ocean Orhids II iz Dobrovnika v postavi: Matej Šőmen, Boštjan Koter, Robert Kardinar in Marko Baloh prav tako z 88.krogi, tretja pa je bila  I.  ekipa Ocean Orhids iz Dobrovnika v postavi: Rok Horvat, Simon Gjerkeš, Patrik Drvarič in Matej Antolin s 83.krogi. Kolesarji so merili moči tudi v 12 urnem kolesarjenju, kjer je zmagal  med člani Erik Rosenstein iz Rečice ob Savinji s 44. krogi , med članicami pa Darja Horvat iz Črenšovec s 30.krogi.

Na petih igriščih za odbojko na mivko v Murski Soboti je na drugi tekmi pokala Slovenije in državnega prvenstva za 19 letnike nastopilo skupno 98 odbojkarjev iz celotne Slovenije. V moški konkurenci je zmagala dvojica Martin Valenčič – Manuel Grunwald pred dvojico: Jakob Rus – Toni Travnik. Med pomurskimi odbojkarji so si 17. mesto razdelili: Val Krajcar  in Žan Vori, Luka Rus in Tilen Peterka ter Patrik Baligač in David Horvat. V ženski konkurenci sta  zmagali Špela in Polon Marušič pred dvojico: Katarina Bulc – Nina Zdežar. Med pomurskimi dvojicami  sta bili sedmi: Dona Vinkovič in Tjaša Malok, osmi pa nova članska reprezentantka  Veronika Mikl in Pia Krajcar.

 

Drugi dan tradicionalnega nogometnega turnirja za pokal Občine Odranci so v finalu lanski zmagovalci nogometaši Lušta Beltinci premagali Polano z rezultatom 1:0 Strelec zmagovitega zadetka je bil  Jernej Trstenjak, ki je bil nagrajen tudi kot najboljši igralec turnirja. V tekmi za tretje mesto so  Odranci premagali Radgono z 2:1. Za Odrance sta dosegla zadetka:  Darko Atanasov , ki je moral zapustiti soboško Muro in Nikola Tompa; častni zadetek za Polano je prispeval iz 11 metrovke  Alen Klobasa v 90. minuti.

Lovska družina Prosenjakovci je na tradicionalno tekmo v streljanju na glinaste golobe v Prosenjakovce privabila 204 strelce iz 18 ekip. Posamično je zmagal Maks Garmut s Koroške, drugi je bil Denis Pojbič iz Lovske družine Križevci v Prekmurju in tretji Marko Miljević iz Lovske družine Radenci. Moštveno je zmagala Lovska družina Križevci v Prekmurju pred Strelskim društvom Kungota  in Lovsko družino Brestanica pri Podgorcih.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga je včeraj  pri brodu v Krogu pred blizu  4.000 gledalci pripravil tradicionalno 23. vlečenje vrvi med Prekmurci in Prleki čez reko Muro, ki je bilo na programu znova po enoletnem premoru.   Tokrat so zmagali Prekmurci in izid izenačili na 10:10.  V 25 članski ekipi Prekmurcev ,ki jo je vodil Koloman Horvat je bil najtežji tekmovalec Matej Ficko iz Markišavec s 170. kilogrami; pri Prlekih, ki jih je vodil  Stanko Meznarič pa je bil najtežji Anton Gjergjek iz Globoke s 135.kilogrami.  Za letošnjo tekmo v vlečenju vrvi je značilno da so bili v prleški ekipi samo tekmovalci iz območja Upravne enote Ljutomer in v prekmurski iz območja Upravne enote Murska Sobota.