V etru
Domača plošča
Domov

Šport

27 novembra 2021 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2023 v Novi Gorici premagala Estonijo s 6:0. Za Slovenijo so dosegle zadetke: Lara Prašnikar dva ter po enega Kaja Korošec, Špela Kolbl, Zala Kuštrin in z avtogolom Pila Raadik. Za izbranke selektorja Boruta Jarca so igrale tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje: Špela Rozmarič, Sara Makovec, Kaja Korošec in Špela Kolbl, igrali pa sta še Prekmurki Manja Rogan iz Murske Sobote, igralka Olimpije, ter Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki je bila kapetanka reprezentance.

V 11. kolu prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu je v Zagorju ob Savi Meteoplast Šic bar iz Ljutomera premagal Športno društvo Mlinše s 4:1, ob polčasu je bil izid 1:1. Za Meteorplast sta dosegla po dva zadetka Aljaž Goznik ter Aljaž Ruis. Slednji je enega od dveh zadetkov dosegel iz 10 metrovke. V naslednjem kolu bo v petek 3. decembra Meteorplast v Ljutomeru gostil ekipo Dobrepolja.

V 4. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih v pomurskem derbiju II. ekipa Keme premagala ekipo Sobote s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Jan Lipič in Jure Smodiš ter enkrat Nino Šegula; za Soboto je dvakrat zmagal Gregor Kocuvan ter po enkrat Smiljan Mekicar in Miha Jamšek.

V 8. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Maribor premagal Domžale s 85:78. Za Maribor sta igrali tudi nekdanji igralki Pomurja. Mia Žekš iz Rakičana je v 29. minutah igre dosegla 15 točk, Aneja Stojko iz Ljutomera pa je v 22. minutah k zmagi prispevala tri točke.

V 6. kolu 2. slovenske odbojkarske lige -vzhod so igralke Sobote v Murski Soboti premagale odbojkarice Slovenj Gradca s 3:1, kar je druga zmaga Sobočank v ligi. Gostje iz Slovenj Gradca so dobile prvi niz s 25:18, v nadaljevanju pa so varovanke trenerja Davorina Čeleša bile boljše s 25:18, 25:22 in 25:17 ter dobile dvoboj s 3:1. V naslednjem kolu bodo Sobočanke 4. decembra gostovale pri odbojkaricah Ljubnega.

V Moravskih Toplicah je bila v počastitev dneva slovenskega športa, ki je zdaj tudi državni praznik, odprta zanimiva razstava s petimi vsebinskimi sklopi v spomin na 23. september – praznik slovenskega športa. Razstava bo odprta do konca prihodnjega tedna v avli med Hotelom Ajda in Hotelom Livada. Ob prisotnosti župana Moravskih Toplicah Alojza Glavača in direktorja Term 3000 Igorja Magdiča jo je odprl prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodržnik.