Domov

Šport

28 novembra 2021 Šport


Na 47. mednarodnem strelskem dvoboju med Hrvaško in Slovenijo je v Zagrebu  za slovensko reprezentanco  s standardno zračno puško nastopil  Jure Sočič član Športno strelskega društva Murska Sobota in z rezultatom 623,5 postavil nov mladinski državni rekord, v posamični konkurenci pa je zasedel drugo mesto.

V Rušah je bilo državno prvenstvo v karateju S.K.I.F  zveze na katerem je sodelovalo  osem klubov. Državni prvaki so postali člani Karate kluba Atom Domžale pred Karate klubom Tromejnik Kuzma, tretji  je bil kub Kanazawa Maribor.  Tekmovanje je potekalo tudi v posamični konkurenci. Med karateisti Tromejnika so prva mesta osvojili: Rijan Fujs, Maksimiljan Markoč, Renej Fujs in Emilija Malena Martinuzi. Druga mesta so osvojili: Maksimiljan Markoč, Tijan Grah dvakrat,  Lea Rituper, Renej Fujs ter Gal Časar .  Tretja mesta so si priborili na državnem prvenstvu v Rušah: Gal Časar, Emilija Malena Martinuzii ter Maksimiljan Markoč in Tijan Grah.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu  je v prvi dirki na 2060 metrov dolgi progi  Loise Luna z voznikom Franceschillijem, ki ga trenira Rene Hanžekovič iz Kasaškega kluba Ljutomer, s kilometrskim časom  1:21,3, zasedel tretje mesto. 

V Črenšovcih je Judo klub Lendava pripravil  9. Milavžev turnir v judu na katerem je sodelovalo 128 mladih judoistov iz Madžarske in Slovenije.

Po tekmovanju smo dobili rezultate iz treh pomurskih judo klubov.   Iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci  je Izak Ficko zasedel prvo mesto, Nuša Kavaš  je bila v svoji skupini druga, v borbah je Vid Aleks Vučko zasedel drugo mesto podobno kot Nik Vehab. Tretji mesti  sta med Beltinčani osvojila: Tai Zorman in Adel Zver.

Iz Judo kluba Murska Sobota  je v Črenšovcih zmagala Lana Kardoš, druga mesta so osvojili: Ella Konkolič, Tia Lukač in Ben Kokol. Na tretje mesto  so se uvrstili: Tian Zelko, Liam Draškovič, Nejc Šarotar, Luka Smodiš, Urban Klarič in Mitja Korošak.

Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote   je  v Črenšovcih osvojil tri prva  mesta, ki so  jih osvojili: Zoja Rituper,  Aljaž Lovrec in Tin Lutar. Druga mesto je osvojil: Brin Golob in tretja mesta: Liam Škerlak, Aljaž Kovač in Nino Šeruga.

V 7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je v Puconcih Kema premagala novomeško Krko  s 5:0. Za Kemo  je dvakrat zmagala 14 letna Ema Crnkovič po eno zmago pa sta k uspehu ekipe dodale: Blažka Harkai, Živa Dogar in Ana Kovačec.

V 7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je bila tekma med Kemo in Športnim društvom SU iz Novega mesta preložena. Inter Diskont z Raven na Koroškem  je gladko s 5:2 premagal Maribor za katerega ni igral Tomaž Roudi iz Črenšovec. Za Korošce pa je osvojil kar tri zmage Pucončan Mitja Horvat.

V  9. kolu   odbojkarske Sportklub 1/A lige za člane  je v Murski Soboti novomeška Krka premagala  Panvito Pomgrad, ki je bila uspešna in dovolj zbrana le v prvem nizu, ki ga je dobila s 25:13. V naslednjih treh nizih  so bili boljši gostje in zmagali s 3:1.

V  9. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane je Hoče  pred domačimi gledalci premagalo Radence s 3:0. Radenčani so  se gostiteljem najbolj upirali v drugem nizu ,ki so ga Hoče dobile z rezultatom 30:28.

V 10.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice Ljutomera  pod vodstvom trenerja Bojana Novaka pred domačimi gledalci premagale Formis iz Hoč s 3:0. Za Ljutomer  so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 19, Anja Kolmanič 17 in Kaja  Makoter 7 točk. Pri gostjah je Janja Žigert zadela 15 točk.  V isti ligi je bila tekma med Braslovčami in   puconsko Murexin  Kemo odpovedana.

V 6. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod je Sobota pred domačimi gledalci pod taktirko trenerja  Davorina Čeleša   premagale Slovenj Gradec s 3:1. V isti ligi je Zreče premagalo Muranio iz Lendave s 3:0.

V 6. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je Črna v Ljutomeru premagala II. ekipo Ljutomera s 3:0.

V  8. kolu prve B slovenske kegljaške lige, vzhod je Radenska iz Murske Sobote  na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala  Kegl bar iz Lovrenca s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Jani Steržaj 593, Milan Kovačič 581 in Mladen Emeršič 564 kegljev. Za ekipo Lovrenca je Primož Kuhar podrl 568 kegljev.

V  4.kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je  Šoštanj premagal ekipo Radenske s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Vlasta Hojnik 503, Cvetka Štiberc 499 , Nataša Muršič 489 in Marika Kardinar 487 kegljev; pri Šoštanju se je odlikovala Romana Borovnik s 541. podrtimi keglji.

V 18. kolu, uradno zadnjem jesenskem kolu,  2. slovenske nogometne lige je v Lendavi Nafta 1903 premagala ptujsko Dravo s 6:0. Za Nafto so dosegli zadetke: Žiga Dobnik z avtogolom, Vedran Vinko, Erik Csaba Burai, Mihael Rebernik,  Daniel Fekete in Marsel Stare.  Manj uspeha so imeli Beltinci, kajti velenjski Rudar je premagal Klimo Tratnjek Beltince s 3:0.Za Rudar je dosegel dva zadetka Brian Sousa Saramago in enega Vito Batistić.  Jesenski prvaki so  postali nogometaši Gorice s 43. točkami,  Nafta je četrta s 26.točkami, Beltinčani  so na sedmem mestu zbrali 25 točk. Nafta ima še tri zaostale tekme in sicer  1. decembra v gosteh z Gorico, 4. decembra v gosteh s Krškim in 11. decembra v gosteh z Roltek Dobom.

V 9.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je v pomurskem derbiju v Radencih Arcont iz Gornje Radgone premagal  soboško Pomurje z rezultatom 32:27. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 12, Matevž Žunič 9 in Mihael Kolbl 6 zadetkov; za Pomurje  so dosegli največ  zadetkov: Jernej Hedl 6, Anej Serec, Boštjan Žižek Cvetko in Niko Zver pa po 4 zadetke.

V  3. kolu prve slovenske pikado lige za člane je  Pikado klub Sova Čuk z Raven  na Koroškem premagal Športno društvo Vučja vas  z  11:6.

V  3.kolu 2. slovenske pikado lige  vzhod za člane so igrali takole: Pikado klub Slavček Gornji Slaveči – Gypsy team Murska Sobota  13:4 in  Bar baza Bad Boys Logarovci – Segovci 10:7.