V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

29 novembra 2021 Šport


Na tridnevnem 21. balkanskem prvenstvu v karateju na Reki je nastopilo 731 tekmovalcev iz 11 držav. Slovensko reprezentanco je sestavljajo 52 karateistov, med njimi so bili tudi trije člani Karate kluba Radenci. Najbolje se je odrezal Niklas Tamše, ki je med mlajšimi člani v kategoriji do 60 kg zasedel 2. mesto in srebrno medaljo. Med člani reprezentance sta bila tudi Alen Tratnik in Aleks Klobasa, ta pa je moštveno med kadeti in mlajšimi člani zasedla peto mesto.

V 3. kolu mednarodne zimske strelske lige v trapu je v Novigradu med 37. strelci zmagal olimpijski prvak iz leta 2012 v Londonu Giovani Cernogoraz iz Hrvaške z 69. zadetki. Drugi je bil Boštjan Maček iz Bodonec s 65. zadetki, na 11. mesto pa se je uvrstil Milan Svetec iz Gornje Radgone z 59. zadetki.

V 3. kolu prve B slovenske strelske lige v streljanju z zračno puško je v Murski Soboti Športno društvo Murska Sobota premagalo Jezero iz Dobrovnika s 6:0. Pri soboški ekipi je bila najboljša Katarina Fevžer s 624,1 krogom, pri Dobrovniku pa Fani Borsos s 613,5. krogi. Na Tišini so strelci Kolomana Flisarja v isti ligi premagali Gorjance s 6:0. Pri Tišinčanih je Jožef Franc zadel 610,3 krogov, pri gostih pa Urša Mohorič 599,6 krogov.

V 4. kolu prve B slovenske lige vzhod za članice je na kegljišču v Radencih Slovenj Gradec premagal Lendavo s 6:2. Pri Slovenj Gradcu je največ kegljev podrla Vlasta Smonkar in sicer 507, pri Lendavi pa Vida Kovač 483 kegljev.

V Puconcih je 24 najboljših kadetinj in kadetov iz vse Slovenije sodelovalo na prvem odprtem TOP turnirju v namiznem tenisu. Med kadetinjami je v I. skupini zmagala Lana Slatinšek iz Novega mesta, med pomurskimi igralkami je bila četrta Ema Crnkovič, peta Živa Dogar in šesta Ana Gergek, vse iz puconske Keme. V 3. skupini je bila Lana Maučec iz Keme šest. Med kadeti ni bilo pomurskih igralcev, v 1. skupini pa je zmagal Luka Jokić iz Mengša.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Gornji Dubravi je med 44 šahisti zmagala Ljutomerčanka Barbara Skuhala s 7.točkami, šesti je bil Luka Skuhala s šestimi in 25. Janko Brunčič, oba iz Ljutomera s 4,5 točkami.

Nogometaši Mure so po četrtkovi odmevni zmagi v Uefini Evropa Konferenečni ligi proti londonskemu Tottenhamu sinoči v obračunu 18.kroga 1.slovenske nogometa lige na prekmursko-štajerskem derbiju s 3:1 ugnali favorizirani Maribor in si tako priigrali šesto prvoligaško zmago v domači sezoni. Za Muro sta proti Mariboru v prvem polčasu v polno zadela Žan Karničnik v 25-ti in Tomi Horvat v 30.minuti, izid polčasa pa je v 32.minuti postavil Robert Voloder, ki je zabil gol za Maribor. Piko na i zanimivi predstavi v lepo polni Fazaneriji pa je nato pred dobrimi 2.000 gledalcu za končnih Mura – Maribor 3:1 postavil Amadej Maroša z golom v zadnji, 90.minuti tekme in zadel v polno za svoj šesti gol v prvenstvu.