V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

30 novembra 2021 Šport


V državnih strelskih ligah so bili odigrani dvoboji tretjega kola. V prvi A državni ligi v streljanju z zračno puško so pomurske ekipe dosegle naslednje rezultate: Štefan Kovač Turnišče – Postojna 6:0, Črenšovci – Kovinar Ormož 0:6 in Grosuplje – Mesto Ljutomer 6:0. Posamično je bil med pomurski strelci najboljši Robi Markoja s 620,4 krogi, Žan Kolenc iz Črenšovec pa je bil s 618,4.krogi drugi najboljši posameznik med Pomurci.

V 1. B državni ligi v streljanju z zračno puško so pomurske ekipe dosegle naslednje izide: Koloman Flisar Tišina – Gorjanci 6:0, Gančani – Lotrič Železniki 4:2 in Jezero Dobrovnik – Murska Sobota 0:6. Posamično je med pomurskimi strelci Katarina Fevžer zadela 624,1 krog, drugi je bil Jure Sočič, oba iz soboškega društva, ki zadel 623 krogov.

V Mirni na Dolenjskem je bilo državno prvenstvo v badmintonu za igralce stare do 15 let. Največji uspeh med pomurskimi igralci je dosegla v mešanih dvojicah Iva Koša iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave, ki je s Timom Škrljem iz Mirne osvojila naslov državne prvakinje. Kaja Litrop in Hana Oletič sta med ženskimi dvojicami zasedli peto mesto. V posamični konkurenci je Iva Koša iz lendavskega društva osvojila naslov državne podprvakinje.

V ptujski amaterski košarkarski ligi PARKL sodeluje 11 ekip, med njimi tudi Košarkarski klub Beltinci kot edini pomurski košarkarski klub. V prvem kolu nove sezone so Beltinci v domači dvorani premagali ekipo Ptujske gore s 76:57. Za Beltince so največ točk k zmagi prispevali: Mitja Gomboc 21, Tomaž Novak 17 in Damjan Žilavec 10 točk. Beltinčani so na lestvici ptujske amaterske lige PARK trenutno na četrtem mestu.

V 8. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod je Lendava v Radencih gostila II. ekipo trboveljskega Rudarja. Gostje so v Radencih zmagali s 4,5:3,5. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 554, Bojan Potočnik 506 in Boris Tisović 500 kegljev. Pri Rudarju se je odlikoval Dejan Vincek s 545.podrtimi keglji. Na lestvici vodi Krilato kolo iz Maribora z 12.točkami, Lendava pa je na 8. mestu zbrala 6 točk.