V etru
Domača plošča
Domov

Šport

1 decembra 2021 Šport


Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca je v 6.kolu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023 v Novi Gorici igrala proti Grčiji 0:0. Po zmagi proti Estoniji s 6:0 je tokrat napadalna vrsta odpovedala. Za slovensko reprezentanco so nastopile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Špela Rozmarič, Kaja Korošec, Špela Kolbl in Sara Makovec. Nastopili sta še dve igralki iz pomurske pokrajine, kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice in Manja Rogan iz Murske Sobote. V preostalem srečanju skupine I je Francija premagala Wales z 2:0. Po šestem kolu vodi Francija z 18.točkami pred Walesom, ki jih ima 13, Slovenija na tretjem mestu ima 11 točk in Grčija na četrtem 7 točk. Kvalifikacije bo Slovenija nadaljevala 8. aprila s tekmo proti Kazahstanu v gosteh, ki pa je še brez točk.

V 16. kolu poljske ekstra nogometne lige je Gornik iz Zabrza v gosteh premagal Gornik Leczno z 2:1. Za Gornik iz Zabrza je celo tekmo igral tudi Erik Janža iz Puževec, njegova ekipa pa ima na lestvici 21 točk in je na devetem mestu. Na lestvici vodi Rakow z 29. točkami.

Minuli konec tedna so bile na programu tudi strelske tekme 3. kola v državnih ligah v mlajših kategorijah. Med mladinci posamično je v streljanju z zračno puško dosegel najboljši rezultat Jure Sočič iz soboškega društva, drugi je bil Kalman Balint iz dobrovniškega Jezera. Med mladinskimi ekipami je zmagala Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tessa Timar. V kadetski konkurenci je zmagal Tim Koren iz turniškega strelskega društva. Med starejšimi dečki je bil Luka Žalik iz petišovskega Coala tretji, med starejšimi deklicami je zmagala Tjaša Raduha iz Črenšovec, tretja pa je bila Nika Novak iz tišinskega društva.

V Ljutomeru bo ob koncu tedna praznik dvoranskega nogometa. V petek ob 20.30 bo v 12. kolu prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu Meteorplast Šic bar v Ljutomeru gostil Dobrepolje. Ljutomerčani, ki so na solidnem petem mestu, tokrat pričakujejo novo zmago. V soboto bo v Ljutomeru 21.turnir v spomin na Janka Makoterja, prvega predsednika kluba. Na turnirju bo nastopilo 24 ekip, prijave so že zaključene. Turnir se bo v soboto začel ob 9.uri , sklepni dvoboji bodo po 16.uri, finale pa je načrtovan okrog 22. ure.

Končano je bilo tudi tekmovanje v Zahodni mednarodni nogometni ligi Goričko v kateri je sodelovalo 9 ekip. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Klub malega nogometa Gornji Senik z 21.točkami, drugo mesto je zasedlo Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči z 18.točkami, na tretje mesto so se uvrstili nogometaši Športnega društva Bodočnost iz Fikšinec. Med strelci je Szabolcs Andrejek iz Gornjega Senika dosegel 11 zadetkov, Mitja Šemen in Rok Potočnik, oba iz Gornjih Slaveč, pa sta dosegla po 10 zadetkov. Na lestvici fair play – najbolj discipliniranih ekip je bil najboljši Klub malega nogometa Gornji Senik.