Domov

Šport

2 decembra 2021 Šport


V zaostali tekmi 11. kroga 2. slovenske nogometne lige, ki je z uradnim predvidenim programom sicer že zaključila z jesenskim delom tekmovanja, so nogometaši Gorice premagali Nafto 1903 z 1:0. Odločilni zadetek je dosegel Abel Marc v 77. minuti srečanja. Gorica je s 15. zmago v 17-ih odigranih tekmah na vrhu lestvice s 46-imi točkami, Nafta pa je v 16-ih srečanjih zbrala 26 točk in je četrta. Lendavčane čakata v decembru sicer še dve zaostali tekmi. Prva že to soboto ob 13. uri, ko bodo igrali v Krškem ter nato še v soboto 11. decembra, ko se bodo v gosteh pomerili z Roltek Dobom.

Nogometna zveza Slovenija je objavila kazni, ki jih je izrekel disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič po 18. kolu prve lige Telemach. Ob porazu v Murski Soboti, ko je Mura s 3:1 premagala Mariborčane, bodo slednji morali plačati tudi kazen v višini 1950 € zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Ob upoštevanju olajševalnih okoliščin bo moral zaradi nešportnega navijanja navijačev in prižiga večje količine bakel plačati tudi soboški klub, ki bo v blagajno Nogometne zveze prispeval 450 € kazni.

Začela se je letošnja Liga prvakov v odbojki, kjer po desetletni prevladi odbojkarjev ACH volleya iz Ljubljane letos nastopajo aktualni državni prvaki, odbojkarji Merkurja iz Maribora. V štajersko prestolnico se je preselil tudi soboški odbojkar Uroš Pavlovič, ki se je s svojo ekipo v 1. krogu Lige prvakov v gosteh pomeril proti aktualnim evropskim klubskim prvakom, Azoty Zaksi s Poljske in po pričakovanjih izgubil s 3:0. Uroš Pavlovič je dosegel 7 točk in bil četrti najučinkovitejši odbojkar v mariborski ekipi.

V Murski Soboti je bil na sporedu uvodni teniški turnir zimske sezone za odprto prvenstvo članic in članic, ki ga je organiziral Teniški klub Murska Sobota in na katerem je nastopilo 24 članov in 14 članic. Pri moških je postal zmagovalec Miha Vetrih iz Slovenj Gradca, trije člani soboškega kluba Luka Premzel, Matjaž Hanželič in Dominik Sedonja pa so se poslovili v 1. krogu tekmovanja. Pri dekletih je bila najboljša Pija Brglez iz mariborskega Branika, ki je v polfinalu izločila najboljšo domačo predstavnico Anamari Žnuderl z 2:0. Med osem najboljših se je iz domačega teniškega kluba uvrstila Staša Šraj, medtem ko sta se Lana Križman Erlih in Žanin Heric poslovili v prvem krogu.