Domov

Šport

3 decembra 2021 Šport


Ob številni koloniji prekmurskih nogometašev v Evropi, v zadnjem času v ospredje stopa tudi stari znanec prekmurskega nogometa, nekdanji nogometaš in slovenski reprezentant, pa tudi nekdanji športni direktor Mure, Mitja Mörec. Ta je namreč pri avstrijskem drugoligašu Florisdorferju že od začetke sezone v vlogi glavnega trenerja kluba, ki je jesenski del prvenstva končal na visokem in presenetljivem tretjem mestu. V vodstvu je Austria Lustenau z 38-imi točkami, drugi Liefering jih je zbral 35, Mörčev Florisdorfer pa je na tretjem mestu v 16-ih tekmah zbral 9 zmag, štiri remije in 3 poraze in z 31-itmi tičkami zaseda tretje mesto.

V 8. krogu mednarodne košarkarske regionalne WABA lige so košarkarice Cinkarne Celje, aktualne državne prvakinje, v gosteh premagala hrvaško ekipo Plamna iz Požege z 80:73. Pri Celjankah je Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja košarkarica soboškega kluba, v 30-ih odigranih minutah dosegla 6 točk in bila s štirimi asistencami najboljša podajalka celjskega kluba. Celjanke so trenutno s šestimi zmagami v sedmih tekmah na tretjem mestu skupine B.

V organizaciji Namiznoteniškega kluba Sobota je bil odigran prvi občinski turnir v namiznem tenisu občine Murska Sobota, za člane ekip, ki so se prijavili v občinsko namiznoteniški ligo, katere začetek je predviden za ponedeljek, 6. decembra. Na prvem turnirju je zmago slavil Luka Šantavec iz ekipe Sobota mladi, pred Vojkom Gumilarjem iz ekipe TNT, tretji pa je bil še en član ekipe Sobota mladi – Nejc Titan. Na četrto mesto se je uvrstil Ivan Trplan iz TNTja in na peto Franc Just iz soboškega Alfa.