V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

4 decembra 2021 Šport


V Beltincih je bila na sporedu zaostala tekma 6. kroga 1. slovenske ženske nogometne lige, kjer so se domače nogometašice None Pomurja Beltinec pomerile proti Primorju iz Ajdovščine. Po pričakovanju so slavile Prekmurke, ki so zmagale z visokih 12:0, ob polčasu je bilo 6:0 in tako brez poraza osvojile naslov jesenskih prvakinj. Najuspešnejša strelka pri Beltinčankah je bila s štirimi zadetki Špela Kolbl, Kaja Korošec in Sara Makovec sta jih dosegli tri, po enega pa sta dodali Špela Kos in Anja Eferl.

Tudi nogometaši Nafte 1903 so danes odigrali zaostalo tekmo v 2. slovenski nogometni ligi in sicer so se v gosteh pomerili s Krškim ter zmagali z 2:0. Za Lendavčane sta zadela Vedran Vinko v 66. minuti iz 11. metrovke in Nermin Haljeta v 68. minuti srečanja. Nafta je v 17. prvenstveni preizkušnji osmič zmagala in je z 29-imi točkami na četrtem mestu. Lendavčane čaka v decembru še ena zaostala tekma in sicer se bo naslednjo soboto ob 13.ih pomerila z Roltekom Dobom. Če bo Nafta uspela vknjižiti zmago, bo prehitela Rogaško na tretjem mestu in se bo ob koncu jesenskega dela zavihtela na tretje mesto.

Na dvoranskem državnem prvenstvu v Šenčurju v lokostrelstvu, ki je nadomestilo odpadlo tekmo iz februarja, so se z uspešnimi nastopi domov vrnili tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najboljše se je uvrstil Zvone Štampar ki je osvojil naslov državnega prvaka z dolgim lokom med veterani, naslov državnega prvaka pa je osvojil tudi med člani. Naslov državnih podprvakov sta osvojila še Bojan Štuhec z sestavljenim lokom med veterani in Tian Kuzma s sestavljenim lokom pri dečkih.

V 12. krogu 1. slovenske futsal lige je Meteorplast ŠIC bar v Ljutomeru gostil Dobrepolje in zmagal z visokih 6:2. Čeprav je bilo ob polčasu še 2:1, so Ljutomerčani v drugem polčasu stopili na plin in zanesljivo prišlo do tretje prvenstvene zmage, ki jih ob štirih neodločenih izidih in treh porazih trenutno uvršča na peto mesto prvenstvene lestvice s 13-imi točkami. Za Ljutomerčane je dvakrat zadel Aljaž Goznik, po enkrat pa Mitja Gašparič, Niko Vajda, Aljaž Ruis in Rok Šnofl.