Domov

Šport

5 decembra 2021 Šport


V 19. krogu 1. slovenske nogometne lige je Mura nadaljevala z uspešnim nizom in po Tottenhamu in Mariboru zmagala še tretjič zapored. Za slovo od domačih gledalcev v jesenskem delu prvenstva so soboški nogometaši na Fazaneriji z 1:0 premagali Tabor iz Sežane. Odločilni zadetek je dosegel Nardin Mulahusejnovič, ki je zadel v 59. minuti. Mura se je s sedmo zmago prvenstva zavihtela na trenutno tretje mesto z 28-imi točkami, eno več kot jih ima ljubljanski Bravo ter Olimpija, ki ima dve odigrani tekmi manj.

Klub malega nogometa Meteorplast iz Ljutomera je včeraj organiziral 21. turnir v malem nogometu v spomin na Janka Makoterja, na katerem je letos nastopilo 24 ekip. Zmagala je ljubljanska ekipa »Nova 6« iz Ljubljane, ki je v finalu s 4:1 premagala ekipo »Bar pod cerkvico« s Kapele. Tretje mesto je osvojila ekipa »Grad Trgo« iz Svetega Tomaža, ki je po izvajanju kazenskih strelov z 2:0 odpravila »VG Invest« iz Majšperka. Najboljši strelec turnirja je bil s sedmimi zadetki Žan Janež, najboljši igralec Nikola Jandrić, oba iz zmagovalne ekipe Nova 6, najboljši vratar pa Boštjan Kupčič iz ekipe Grad Trgo iz Svetega Tomaža. Podelili so še nagrado za Fair play, ki jo je prejela ekipa Knjigovodskega servisa Šoštarič iz Ljutomera, ki kot najmlajša ekipa na turnirju ni prejela nobenega kartona.

Preglejmo zdaj odbojkarske ligaške rezultate. V 1. b državni ligi za člane so Radenci doma izgubili s Fužinarjem SIJ Metalom z Raven s 3:0. Pri Radenčanih so bili najučinkovitejši Klemen Puconja z 10-imi, Val Krajcar z 8-imi in Aleš Šadl s petimi doseženimi točkami. V 1. B ligi za članice je bila tekma med Mozirjem in Ljutomerom prestavljena, odbojkarice Murexina Keme pa so v Puconcih prišle do prve prvenstvene zmage. S 3:0 so premagale Turbino, najučinkovitejše pa so bile Nina Kovač s 17-imi, Maša Vnuk s 16-imi in Maja Cigüt z devetimi točkami. V 2. slovenski državni ligi vzhod za dekleta so odbojkarice Sobote izgubile v Ljubnem s 3:0, Murania pa v je bila poražena v Lendavi proti Prevalju, prav tako s 3:0. V 3. državni ligi vzhod za članice je druga ekipa Ljutomera izgubila v Slovenski Bistrici s 3:2.

V 1. slovenski namiznoteniški ligi so bile od domačih ekip na delu le dekleta puconske Keme, ki so v 8. krogu s 5:2 izgubila na gostovanju v Ravnah pri Interdiskontu. Po eno zmago za Pucončanke sta dosegli Blažka Harkai in Ana Kovačec. Moška tekma med Kemo in Interdiskontom je bila prestavljena.

V zadnjem jesenskem krogu 1.b slovenske lige vzhod v kegljanju so Radenci zmagali s 5:3 na gostovanju pri Korotanu in s sedmo zmago osvojili naslov jesenskega prvaka. Najuspešnejši pri Radenčanih je bil Milan Kovačič s 595-imi podrtimi keglji. V 3. ligi vzhod za člane je oslabljena ekipa Lendave z 8:0 izgubila na gostovanju pri drugi ekipi Slovenj Gradca.

S tekmami 10. kroga se je pričel drugi del prvenstva v 2. slovenski rokometni ligi. V Murski Soboti so rokometaši Pomurja z 31:29 premagali Ajdovščino. Največ zadetkov so dosegli Boštjan Žižek Cvetko 11, Dorian Kocan 5 ter Luka Škerbinek 4. Rokometaši Arconta so gostovali v Novi Gorici ter proti tamkajšnji ekipi izgubili s 30:26. Najuspešnejši strelci pri oslabljenih Radgončanih so bili Matevž Žunič z 10-imi Mihael Kolbl s šestimi in Boštjan Šijanec s štirimi zadetki.

V 6. krogu 4. slovenske košarkarske lige za člane je Radenska Creativ v telovadnici Osnovne šole 1 v Murski Soboti izgubila proti Koroški Dravograd s 79:38. Najboljši strelec pri Sobočanih je bil Uroš Pavel z osmimi točkami.

Celje je bilo včeraj prizorišče dveh turnirjev za judoiste. Na novoletnem turnirju za mlajše kategorije je nastopilo 237 tekmovalcev iz 27-ih klubov. Pri starejših dečkih je Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota v kategoriji nad 66 kg zmagal, kakor tudi Mai Žižek pri mlajših dečkih do 42 kg iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Do stopničk za zmagovalce so od Beltinčanov prišli še z drugim mestom Veronika Horvat pri mlajših kadetinjah v kategoriji do 63 kg, ter tretjim Matic Vehab pri starejših dečkih do 46 kg in Jurij Granfol pri starejših dečkih do 66 kg.

Na tekmovanju za pokal Iva Reye pa je v kategoriji do 21 let nastopilo 35 tekmovalcev iz 12-ih klubov, med njimi tudi člani Judo kluba Partizan Ljutomer. Pri mladincih do 74 kg je Nejc Škrget zmagal, v kategoriji do 66 kg je bil Rok Škrbenta drugi, pri mladinkah pa je Diana Šterman v kategoriji do 57 kg osvojila drugo mesto.

V Murski Soboti je bilo dva dni na sporedu 2. kolo regijske lige s serijski zračno puško. Ekipno je med sedmimi društvi zmagala Murska Sobota s 1079 krogi pred Jankom Jurkovičem iz Svetega Jurija ob Ščavnici s 1065 krogi in Mestom Ljutomer s 1051 krogi.

Med posamezniki je najboljše streljal Aleš Smodiš iz Strelskega društva Serdica, ki je nastreljal 368 krogov, drugi je bil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča s 364 krogi, tretji pa Janko Kuzma iz cankovskega Graničarja s 362 krogi, koliko sta jih na četrtem in petem zadela tudi Marjan Horvat iz Janka Jurkoviča in Blaž Makari iz soboškega društva.

Na strelišču Videm Dobrepolje je potekalo 2. kolo v streljanju s serijsko zračno puško zveze paraplegikov Slovenije, kjer je zmago slavilo društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije s 1071 krogi, za katerega so streljali Štefan Bukvič, Jožef Franc in Leon Jurkovič. Drugi je bil Koper in tretji Maribor. Pri posameznikih je med tetraplegiki Leon Jurkovič nastreljal 357 krogov in bil tretji, pri paraplegikih pa je bil Jožef Franc s 363 krogi drugi.