V etru
Domača plošča
Domov

Šport

6 decembra 2021 Šport


V Novem sadu v Srbiji je potekal 4. mednarodni turnir za pokal Vojvodine v judu. Na njem je sodelovalo 382 tekmovalcev iz 40-ih klubov in šestih držav. Med njimi so bile tudi tekmovalke Judo kluba Lendave, ki so v starostni kategoriji starejših deklic domov prinesle tri medalje. V kategoriji nad 64 kg je prvo mesto osvojila Lana Škraban in tretje Sara Sep, v kategoriji do 57 kg pa je bila treta Ria Gabor. 

V 1. slovenski odbojkarski ligi Sportklub je bil na sporedu 10. krog. Odbojkarji soboške Panvite Pomgrada so gostovali v Kanalu pri anhovskem Salonitu in tokrat izgubili s 3:0. Čeprav so tekme med Salonitom in Panvito Pomgrad navadno negotove, so tokrat Kanalci prišli do zanesljive, šeste zmage v prvenstvu, in zasedajo na lestvici tretje mesto z 18-imi točkami. Za Panvito Pomgrad so največ točk dosegli Connor McConnell 15, Jakob Rojnik 9 in Branislav Radovič 8, soboški odbojkarji pa so po 10-ih krogih na petem mestu s 12-imi točkami.

V lokalnem derbiju 1. B slovenske kegljaške lige vzhod za članice sta se na kegljišču v Radencih pomerili Radenska in Lendava. Boljša je bila ekipa Radenske, ki je zmagala s 7:1. Pri zmagovalkah so največ keglje podrle Cvetka Štiberc 536, Marika Kardinar 520 in Vlasta Hojnik  s 517-imi podrtimi keglji. Pri Lendavčankah je bila najuspešnejša Vida Kovač s 475 podrtimi keglji,  Sidonija Stanič je podrla 467, Slavica Hozjan pa 455 kegljev.

Na sporedu je bil 4. krog 3. slovenske pikado lige vzhod, kjer je bil v derbiju kroga med prvouvrščenima ekipama Over the top Lomanoše v gosteh s 10:7 boljši od Top gun Cleangrada iz Grlave. Preostala rezultata sta bila: Vučja Vas – Kvatro Gal Lendava 9:8 in Bar baza Logarovci – Pinocchio Ivanjkovci 12:5. Na lestvici vodi Over the top Lomanoše z 11 točkami.